Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Több intézményünk csatlakozik a gyűjtéshez, dr. Kiss László polgármester is vitt adományt

2022. február 28., 13:54

Az Óbudai Meseerdő Óvoda szombati felhívásához rengetegen csatlakoztak az elmúlt napokban. Dr. Kiss László polgármester ma személyesen is felkereste az óvoda Váradi utcai épületét. További intézményeinkben is elhelyezhetnek az Ukrajnából menekülők számára gyűjtött adományt, az intézményvezetőkkel folyamatosan egyeztetünk, hamarosan közzétesszük a listát.

Dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere ma délelőtt az Óbudai Meseerdő Óvoda Váradi utcai telephelyén járt, ahol többdoboznyi adományt helyezett el, amelyet a saját költségén vásárolt.

Az óvodavezetőtől, Halasi Erikától megtudtuk: az időszűke ellenére is pillanatok alatt megszervezték a gyűjtést Porkolábné Cserfalvi Anikó gyógypedagógiai asszisztenssel, az egyes épületekben az adományok leadása folyamatos és a járványügyi előírásokat betartva történik. Óriási az érdeklődés, mondta, rengetegen igyekeznek segíteni, sokan írtak vagy telefonáltak nekik. A Semmelweis Egyetem munkatársaival, akik majd a szállítást végzik, folyamatosan egyeztetnek.

FONTOS VÁLTOZÁS, emeli ki, hogy az eredetileg közzétett listából az alábbiakra lenne a legnagyobb szükség:

  • takarók
  • tartós élelmiszerek – főleg konzervek, bébiételek és tápszerek, vitaminok
  • gyógyszerek – vény nélkül kapható fájdalomcsillapítók, sebtapaszok
  • tisztálkodási szerek, intimbetétek, tamponok
  • cumik, cumisüvegek
  • pelenkák

Dr. Kiss László polgármester, aki maga is több doboz higiéniai termékkel, papíráruval érkezett a Váradi utcai óvodába, tudott néhány szót váltani az intézmény egyik fiatal kárpátaljai munkatársával is, akit biztosított arról: a harmadik kerületi önkormányzat minden segítséget megad.

A polgármester megköszönte az óvoda munkatársainak, az akció kezdeményezőinek a gyorsaságot, mint mondta: nagyon büszke rá, hogy a harmadik kerületi óvodai dolgozók ennyire hamar megszervezték az adománygyűjtést, és hogy ilyen odaadóan segítenek a bajbajutottakon. „Óbuda-Békásmegyer, ahogy a koronavírus-járvány vagy az adventi adományok gyűjtésének idején, most is összefog, és támogatja a rászorulókat. Köszönöm mindenkinek, aki segíti a háború elől menekülőket. Nagyon sok az érkezők között a kisgyermek és az édesanya, az ő támogatásuk közös felelősségünk, kiemelt feladatunk. Jó érzés, hogy az óbudai óvodákra számíthatunk.”

Dr. Kiss László folyamatosan egyeztet Szavcsuk Irinával, Óbuda-Békásmegyer Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat elnökhelyettesével is.

További, harmadik kerületi csatlakozó intézményeinkről még a mai nap folyamán közzéteszünk egy pontos listát minden szükséges adattal, információval.

Köszönjük, ha adományával Ön is segíti az Ukrajnából hozzánk érkező családokat, gyermekeket.

Ahogy korábban az óvoda dolgozói írták:

Adományaikat március 4-ig kérjük az óvodában kijelölt gyűjtőpontokra leadni.
A szállítást a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara szervezi.

Összekötő: Porkolábné Cserfalvi Anikó (Meggyfa utcai épület)
Tel.: 06-50-104-8231

 

Óbudai Meseerdő Óvoda

Szél u. 23–25.

Váradi u. 9–11.

Kerék u. 12–14.

Meggyfa u 14.

Minden hétköznap reggel 8 és délután 4 óra között várják az adományokat.