Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Több kerületi nyugdíjasházban is születtek pozitív teszteredmények a szűréseket követően

2021. március 3., 16:06

A napokban több, harmadik kerületi nyugdíjasházban végeztek tesztelést, értesítette az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény vezetője dr. Kiss László polgármestert.

A Hatvany Lajos utcai nyugdíjasház lakóinak és munkatársainak PCR-tesztjét követően 14 lakó és 3 dolgozó esetében kaptak pozitív eredményt, egy munkatárs pedig az otthonában vár tesztelésre.

A nyugdíjasházban dolgozó 4 ápoló kolléga tesztje is pozitív lett, ők további járványügyi intézkedésig házi karanténba vonultak.

Az intézmény népegészségügyi járványügyi megfigyelés alá került, látogatási és kijárási tilalom van érvényben.

A Szérűskert utcai nyugdíjasházban 43 lakóból 41 fő gyorstesztje lett negatív (1 fő kórházban tartózkodik, 1 főnél már lezajlott a betegség, igazolt magas ellenanyagszint miatt nem volt indokolt tőle mintát venni).

A Víziorgona utcai nyugdíjasházban 51 fő tesztje negatív lett, 1 fő esetén a gyorsteszt lezajlott betegséget mutatott, ezért izolálták, és a háziorvossal konzultálva PCR-tesztelést kértek.

A Harrer utcai nyugdíjasházban antigén gyorstesztekkel végeztek szűrést. 63 főt teszteltek a Védőnői Szolgálat munkatársai, mindenki tesztje negatív lett.

A tesztelések folyamatosak. A járványügyi hatóság, valamint a dolgozók és a hozzátartozók értesítése megtörtént, az intézményekben a járványügyi protokollnak megfelelően járnak el. Dr. Kiss László polgármester minden esetben haladéktalan, soron kívüli teljes körű fertőtlenítést rendelt el.

Köszönjük kollégáink áldozatos munkáját!

A polgármester továbbra is azt kéri mindenkitől, hogy a járványügyi szabályokat szigorúan tartsa be.

Vigyázzunk magunkra és egymásra, vigyázzunk közösségünkre.