Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Több kerületi óvodából is jelentettek igazolt koronavírus-fertőzést

2021. november 15., 18:09

A harmadik kerület számos óvodájából jelentették, hogy dolgozójuk vagy az oda járó kisgyermekek koronavírustesztje pozitív lett.

Dr. Kiss László polgármestert több kerületi óvodából is igazolt koronavírus-fertőzésről tájékoztatták.

Az épületek teljes körű fertőtlenítését haladéktalanul elrendelte, az illetékes szerveket, valamint a dolgozókat és a szülőket minden esetben értesítették.

A dolgozók, az oda járó gyermekek és családjuk biztonsága érdekében az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrend szerint a lehetséges kontaktok felkutatása megkezdődött, adott esetben be is fejeződött.

Kérjük, kísérjék figyelemmel az intézmények közösségi oldalát, indokolt esetben keressék az intézményvezetőket.

Az Óbudai Gyermekvilág Óvoda Kanóc utcai épületéből több kisgyermek pozitív teszteredményéről vagy a fertőzöttség valószínűségéről tájékoztatták a polgármestert. A szülőket és a dolgozókat értesítették. Ha kérdésük van, dr. Csányi-Vékesné Tóth Judit intézményvezető ad bővebb felvilágosítást.

Az Óbudai Gyermekvilág Óvoda Arató Emil téri épületéből is jelentettek koronavírusos kisgyermeket, akinek pozitív lett a teszteredménye. A szülők és a dolgozók tájékoztatása megtörtént, indokolt esetben keressék az óvodavezetőt, dr. Csányi-Vékesné Tóth Juditot.

Az Óbudai Meseerdő Óvoda Pöttömházának egyik csoportjában is pozitív lett egy kisgyermek Covid19-tesztje. A szülők és a dolgozók tájékoztatása itt is megtörtént, indokolt esetben Halasi Erika óvodavezetőt keressék.

A Pitypang Művészeti Óvoda Hunyadi utcai óvodájából is jelentettek igazoltan fertőzött kisgyermeket. Minden érintettet tájékoztattak, ha további kérdésük van, Gombos Albertné intézményvezető ad bővebb tájékoztatást.

Az Ágoston Művészeti Óvodában egy munkatársunknak lett pozitív a koronavírus-tesztje, Nagy Veronika intézményvezetőhöz tudnak fordulni, ha kérdésük van.

A Pitypang Művészeti Óvoda Ürömi úti óvodájában szintén egy óvodapedagógus Covid19-tesztje lett pozitív, minden érintettet értesítettek, Gombos Albertné intézményvezető tud bővebb felvilágosítást adni.

Kérjük, a járványhelyzetre való tekintettel az egészségügyi előírásokat tartsák be. Ha betegnek, lázasnak érzik magukat, ne menjenek közösségbe, és haladéktalanul értesítsék a háziorvosukat.

Vigyázzunk magunkra és egymásra, vigyázzunk közösségünkre.