Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Több mint hatszáz résztvevő a Tour de Óbudán

2016. június 6., 17:04

Június 5-én vasárnap rendezték meg az idei Tour de Óbuda kerékpáros túrát a Szabadidő, szeretem 2016 programsorozat részeként.

Összesen 640 fő vett részt az idei Tour de Óbuda három távján. A legrövidebb, 15 kilométeres távon Békásmegyerre, a hosszabb 38 kilométeres távon Szentendrére, az extra hosszú, 55 kilométeres távon pedig Leányfalura juthattak el a résztvevők.

Az immár hagyományos Tour de Óbuda program jó példája annak, hogy a kerületben szívesen látják a kétkeréken közlekedőket. Négyszer pályázott és négyszer nyerte el Óbuda-Békásmegyer Polgármesteri Hivatala a Kerékpárosbarát Munkahely címet. A Hivatal növekvő kerékpárállománya, az anyagi támogatás a kerékpárral érkező dolgozóknak, a kedvezményes kerékpárkölcsönzési lehetőség a kerületieknek, a Bike & Breakfast ingyenes bringásreggelik, valamint a Kerékpárosbarát Óbuda koncepció kidolgozása hűen tükrözik az önkormányzat elköteleződését a sportos és egészséges életmód népszerűsítése és feltételeinek kialakítása iránt.

Tour de Óbuda kerékpár

A Tour de Óbuda Fő téri rajtjánál regisztráló kerékpárosok a túrák során az ellenőrző pontokon pecsétet gyűjthettek, azok, akik a távokat teljesítették, sorsoláson vettek részt. A délutáni díjátadón Bús Balázs polgármester adta át a Berguson Kerékpárbolt által felajánlott kerékpárt, de számos egyéb ajándékot is nyerhettek a szerencsések többek között Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Storcz Botond háromszoros olimpiai bajnok, Világ- és Európa bajnok kajakozó, a Magyar Kajak – Kenu Szövetség vezetőedzője, valamint a sportoutlet.hu és a Csopa Playbar felajánlásával.

Tour de Óbuda kerékpár Tour de Óbuda kerékpár

Tour de Óbuda kerékpárTour de Óbuda kerékpár

Tour de Óbuda kerékpárTour de Óbuda kerékpár