Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Tornázz otthon! – Gyakorlatok óvodásoknak és iskolásoknak videóval

2020. április 27., 17:17

Az Óbudai Mozgásművészeti Iskola táncpedagógusai otthon végezhető tornagyakorlatokkal készültek, hogy óvodás és iskolás gyermekeinknek a lakásban se kelljen lemondaniuk a mozgás öröméről.

Taylor Esther és Rózsa Réka, az Óbudai Mozgásművészeti Iskola (OMISK) táncpedagógusai mutatják be a videófelvételen az otthon is könnyedén, minden segédeszköz nélkül elvégezhető tornagyakorlatokat. Óvodáskortól egészen a középiskolás korosztályig ajánlott a gyakorlatsor, de nekünk, szülők sem tilos bekapcsolódni, sőt!

A mozgásművészeti iskolát Pers Júlia művészeti vezető 1990-ben alapította. Képzésük kiindulópontja óvodáskorban a művészi torna, később pedig más mozgásműfajokat is lehet tanulni. Többek között klasszikus balett, mozdulatművészeti és moderntánc kurzusok várják a növendékeket.

A művészi torna módszertanát Berczik Sára mesteredző-koreográfus dolgozta ki. Módszere azon a – mindannyiunk által tapasztalt – természetes jelenségen alapul, hogy a kisgyermek életének központi eleme a mozgás. Önként és örömmel csinál mindent, és ez nem csupán fizikai, hanem szellemi fejlődését is megalapozza. Berczik Sára ebből a megfigyelésből kiindulva, erre az ösztönös mozgásra építve dolgozta ki testképző és mozgásfejlesztő gimnasztikai rendszerét. Lényege a tudatos mozgásra nevelés, mely kiváló alapot teremt bármilyen más táncstílushoz vagy sporttevékenységhez.