Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Tovább folytatódik a támogatott számítógépes oktatás a kerületi iskolákban

2021. november 8., 12:41

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testülete október végén határozott arról, hogy az önkormányzat továbbra is támogatni kívánja a Nemzetközi Számítógép-kezelői jogosítvány megszerzésének intézményesített programját a kerületi diákok számára.

2009 óta működik folyamatosan, önkormányzati támogatással a diák-ECDL program kerületünkben.

Az érdeklődő gyerekek hatodik vagy hetedik, gimnáziumban pedig elsősorban kilencedik osztályos korukban regisztrálnak a programra.

A tanulók a három kötelező témakör – számítógépes alapismeretek, szövegszerkesztés, online alapismeretek – és a negyedik, a prezentáció modul tananyagából a pedagógusok irányításával felkészülnek, majd megszerzett tudásukról gyakorlati vizsgákon számolnak be.

Négy sikeres vizsga esetén nemzetközileg is elismert ECDL Base bizonyítványt kapnak.

2021-ben az önkormányzat támogatásával 120 tanuló szerzett ECDL Base bizonyítványt, további 250 tanuló pedig legalább egy sikeres vizsgával várja a folytatást.

Az ECDL-vizsgák helyszíne a KSZKI mint a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság által akkreditált 310. számú vizsgaközpont.

2020 decemberétől a korábbi, papíralapú vizsgáztatást felváltotta az internetalapú vizsga, amelynek sikeressége azóta sem tér el a hagyományos, papíralapú vizsgákétól. Ez egyrészt arra enged következtetni, hogy a KSZKI ECDL vizsgaközpontjának felkészítése hatékonynak bizonyult, másrészt valószínű, hogy az általános és középiskolai korosztály fogékony a számítógépes problémamegoldásra.

A vizsgára való jelentkezés során a szülőknek előre ki kell fizetni a regisztrációs díjat (jelenleg 9000 forintot), de négy sikeres vizsga esetén az önkormányzat ezt az összeget a KSZKI-n keresztül visszatéríti számukra.

A szülők megelégedésére a program tovább folytatódhat az idei tanévben is Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat támogatásával.