Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Továbbra is ingyenes lesz a parkolás: meghosszabbították január 11-ig

2020. december 11., 08:58

Az ingyenes parkolás bevezetése következtében megnövekedő autóforgalom az egészségügyi kockázatok mellett a lakosságnak is komoly gondokat okoz, hiszen sokszor a saját lakóhelyük környékén sincs lehetőségük a parkolásra. Most mégis meghosszabbították január 11-ig.

A Magyar Közlönyben szerdán jelent meg az a kormányrendelet, amely január 11-ig meghosszabbítja a védelmi intézkedéseket. A parkolás is ingyenes marad, január 11-ig biztosan.

Az indoklás szerint a határozattal csökkenthető lesz a zsúfoltság a tömegközlekedési eszközökön. Ami viszont biztos, hogy az önkormányzatok jelentős bevételtől esnek el a döntés következtében. A helyieknek emellett rengeteg bosszúságot okoz, hiszen nem találnak szabad parkolót a lakóhelyük közelében, továbbá az amúgy is rossz levegőjű nagyvárosok, például Budapest légszennyezettsége tovább romlik. Ami nem csupán a légzőszervi betegségben szenvedők, az idősek, a gyerekek vagy a kismamák számára veszélyes, de a koronavírus tünetit is súlyosbítja, így jelentős járványügyi kockázatai is vannak.

Magyar Közlöny