Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Továbbra is támogatott lesz a ECDL vizsga és az idősek számítógép használati tanfolyamai

2020. szeptember 9., 16:11

Az augusztusi képviselő-testületi ülésen született határozat arról, hogy a 2020/2021-es tanévben is biztosított lesz a az ECDL oktatásra jelentkezők és a tanulni vágyó időskorúak támogatása.

Élethosszig tartó tanulás. Különösen igaz ez a számítástechnika világára, hiszen a technológia gyors fejlődésének köszönhetően folyamatosan új készségeket kell elsajátítani ahhoz, hogy aktív részesei maradjunk a mindennapi életnek. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat éppen ezért elkötelezett az informatikai képzések és a tanulási vágy kielégítésének támogatásában.

A képzések támogatására vonatkozó előterjesztésében dr. Kiss László polgármester bemutatta az elmúlt oktatási évben  működő számítástechnikai programok sikeres működését. Az óbudai diákok jelentős számban vettek részt az ECDL tanfolyamon, az elmúlt tanévben kétszáznál több új vizsgázó lépett be a rendszerbe. A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság ebben az évben is oklevéllel jutalmazta a vizsgaközpontot országosan is példaértékű programjáért.

A polgármester előterjesztésében kérte az előző évekhez hasonló támogatást, vagyis az ECDL oktatás intézményesített programjában részt vevő óbudai diákok részére a regisztrációs díj megtérítését, amelyet a képviselő-testület jóváhagyott.

Ugyancsak nagy népszerűségnek örvendett a tanulni vágyó idős korosztály körében megtartott  számítógépes tanfolyam, a kerület nyugdíjasai jelentős számban vettek részt rajta. A képviselő-testület határozata szerint a nyugdíjasok informatikai képzésének támogatása a jövő évben is biztosított lesz.