Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Üdv újra a városban! – Nyárzáró családi hétvége Óbuda szívében

2021. augusztus 23., 21:50

Háromnapos programsorozatunkkal igazi vásári hangulatot csempészünk az óbudai Fő térre, gondoltunk a kicsikre, az idősebbekre, a fiatalokra és az örök fiatalokra is. Részletes programajánlónkból csemegézve mindenki megtalálja a számára kedves szórakozást.

Családi hétvége – kézműves vásár

A háromnapos kézműves vásár az egész családnak élményt és kikapcsolódást kínál. A Varázshangok Családi Játszóház friss, gyors partijátékaival, gondolkodós, egyéni fejtörőivel és gyönyörű táblás játékaival varázsolja el a gyerekeket. Akik szeretnék kipróbálni a kézügyességüket, feltétlenül keressék fel a Kreatív Műhelyt, sőt az igazán kicsikkel is érdemes kilátogatni, hiszen a 0–6 éves korig várja őket a baba- és gyermekjátszótér.

Középkori vásári forgatagra érdemes készülni a Kalandozó Komédium játékaival. A történelmi játszótér a középkorból indul, majd bepillant a múlt század eleji, békebeli évekbe, és meg sem áll a fantázia világáig. Kézzel készített és festett játékaik közül bármely korosztály megtalálja a neki valót.

Ha pedig mindez nem lenne elég, a gyerekeket történelmi körhinta szórakoztatja majd, és igazi tűzoltóautót is kipróbálhatnak.

Műsorok, koncertek

A nagyobbak, idősebbek több zenei stílus közül válogathatnak a hétvége koncertjei közül, a Momentum Társulat imprószínházát pedig jó szívvel ajánljuk.

AUGUSZTUS 27., PÉNTEK

Momentán Társulat: RögVest  – augusztus 27. péntek, 14.15–15.45

Interaktív impróshow. Egy pörgős előadás tele nevetéssel, fordulatokkal és váratlan megoldásokkal. A Momentán Társulat improvizációs műsorai minden alkalommal a közönség bevonásával, a nézők ötletei alapján születnek, így egyediek és megismételhetetlenek. Közös bennük a humor, a kreativitás, a személyesség és hogy valódi közösségi élményt nyújtanak. A 2005 óta több mint 1100 alkalommal játszott RögVest előadáson egyetlen este alatt járhatunk lakótelepi fürdőszobában és illegális kaszinóban, találkozhatunk irigy kalózokkal és zaklatott HR-menedzserekkel, elleshetünk intim hálószobatitkokat és mesteri meggymagozó technikákat, sőt főhősévé válhatunk egy romantikus, improvizált dalnak is. Megszólalni nem kötelező. De érdemes.

Lugosi Dani akusztik  –   16:30–17:30

Valószínűleg nincs olyan budapesti grunge-rajongó, akinek ismeretlenül csengene Lugosi Dani neve, Fő téri koncertje kihagyhatatlan programnak ígérkezik. Néhány érdekesség Lugosi Daniról:

  • Édesapja a Beatrice zenekar alapító tagja, ő adott először gitárt, majd Nirvana-kazettát Dani kezébe.
  • A 2003-as A Pál utcai fiúkban ő alakította Ács Ferit.
  • A zenélés mellett verseket és novellákat ír, hamarosan kötete is megjelenik.

Fák alatt zenekar  19:00–20:00

Magyar altergyökerek, lendületes indie-törzs és virgonc hegedű-lombkorona fonja körbe a Fák alatt zenekar munkásságát. A Pál Gergely (gitár, ének), Kovács Kristóf (hegedű), Nyéki Ábel (basszusgitár) és Vörös László (dobok) alkotta négyes népzenei motívumokkal gazdagított, Szabó Balázs Bandáját idéző örömzenéjét egy interjú során találóan bölcsészdance-ként definiálták.

 

AUGUSZTUS 28. SZOMBAT

Manó Swing  –  11:30–12:30

A Manó Swing zenekar magyar költők gyerekverseit zenésíti meg szvinges stílusban. Vallják, hogy a zene és a gyermek kapcsolata egy különleges csoda, amit ha megfelelően ápolunk, a gyermekek világa színesebb és teljesebb lesz. Éppen ezért a műsor során interaktív módon vonják be a gyerekeket a zenélés, az éneklés és a táncolás élményébe.

Bajnai Marcell  –  14:00–15:00

Bajnai Marcell énekes-gitáros dalszerző az Idea zenekar frontembere. Akusztikus szólóprojektjét 2020 elején indította el. Dalaira és stílusára egyszerre hatnak az angolszász gyökerű rockzene meghatározó előadói, valamint a hazai alternatív színtér irányzatai, dalszövegeit pedig egyszerre inspirálják magyar és a világirodalmi szerzők művei. Szólóprojektjének célja, hogy szövegcentrikus, gyakran énekelt versekként működő dalait egyszerű és őszinte hangszereléssel tárja a közönség elé.

Pandóra Projekt  –  17:00–18:00

A Pandóra Projekt névre hallgató indie-folk duót Major Dorci és Végh Janka alkotják. “Azokat az energiákat szeretnénk átadni Nektek, amiket mi is képviselünk. Csillogó-villogó, hangosan nevetős, de a következő pillanatban már csendesen a sarokban zokogós, szerelmes, néha bolondos, inspiráló energiákat.”

HERSELF  –  19:30–20:30

Az elektronikus színezetű underground shoegaze popot játszó HERSELF első, névadó EP-je 2019 decemberében jelent meg, azóta három szólóalbum, egy remix és két élő buli fűződik a nevükhöz. Elmondásuk szerint ha egy vállalatot személyként kezelhetünk, akkor egy zenekart nem is kezelhetünk másképp, hiszen ugyanúgy személyisége, stílusa és céljai vannak.

AUGUSZTUS 29., VASÁRNAP

Alma Együttes  – 10:30–11:30

Az Alma Együttes koncertjeihez biztosan nem kell ajánló. A zenekar 1996-os megalakulása óta több formációban is játszott kicsiknek és felnőtteknek egyaránt. Egy biztos: akárhol zenélnek, tomboló sikert aratnak.

Slam poetry  –  15:00–16:00

Fellépők: Bárány Bence, Kemény Zsófi, Mészáros Péter

Bárány Bence 2013 óta slammel, országos bajnokságok rendszeres dobogósa, Slam Poetry Eb-közönségdíjas.

Mészáros Péter országos slam poetry bajnok és Slam Poetry Eb-közönségdíjas.

Kemény Zsófi író, költő, budapesti, vidéki és határon túli színpadokon, iskolákban, könyvtárakban lép fel slam poetryvel.

Hangácsi Márton  –  17:00-18:00

A fiatal énekes-dalszerző bár szólóban játszik, koncertjei mégis túlmutatnak a megszokott egyszemélyes, akusztikus előadásokon. Dalai modern átgondolásban, gazdagabb hangszerelésben (elektromos gitár, looppedál, sample pad) kerülnek színpadra.

LivingRoom  –  19:00–20:00

A LivingRoom 2017-ben alakult. Friderikusz Péter és Pál Benjámin akkoriban dolgozott együtt a Dal 2017 kapcsán, mikor is utóbbi aktuális dalához, a Father’s Eyeshoz készítettek akusztikus verziót. Ahogy telt az idő, egy kiforrott, talán elsőre szokatlan hangzásvilág mellett maradtak, amelynek alapja az ének-gitár-cselló együtthangzása.

YESYES  –  21:00–22:00

A YESYES 2015 végén alakult elektronikuspop-formáció. Szabó Ádám (ének, harmonika) és Katona Tamás (dob) együttese egy új elektroakusztikus hangzást épít, amelyet állandó megújulás jellemez. Zenéjük a downtempo, a drum and bass és pop stílusokat ötvözi. Az elektronikus zenei vonalat élő hangszerek, harmonika és klasszikus dob színesíti.

 

Varázshangok játszóház

 

Kalandozó Komédium

 

Fák alatt zenekar

 

Bajnai Marcell

 

PandóraProjekt

 

Momentán Társulat

 

Manó Swing

 

LivingRoom

 

HERSELF

 

Hangácsi Márton