Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Ügyeletet biztosító óvodák a harmadik kerületben március 8-tól

2021. március 7., 10:09

A kaotikus kormányzati kommunikáció következtében a március 5-én közzétett jogszabályban foglaltak alapján nem lehetett óvodai ügyeletet szervezni, így az étkeztetés is lemondásra került. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat azonban a lehető leggyorsabban megszervezte az óvodai ügyeletet és az étkeztetés biztosítását. Ennek részleteit gyűjtöttük össze alább, kérjük az érintetteket, hogy figyelmesen olvassák el.

Március 8. hétfőtől a harmadik kerületben a következő óvodák biztosítanak ügyeleti ellátást (egyelőre két óvoda, szükség esetén azonban további intézményben is biztosítunk ellátást a március 15-i héttől kezdődően):

 

  1. Cseresznyevirág Művészeti Óvoda Tagóvodája – 1039 Budapest, Medgyessy Ferenc u. 1.

Intézményvezető: Somodiné Kiss Terézia, skiss.terezia@kszki.obuda.hu.

 

  1. Óbudai Hétpettyes Óvoda – 1033 Budapest, Harrer Pál u. 7.

Intézményvezető: Kiss Anita, kiss.anita@kszki.obuda.hu

 

Kérjük, az óvodai ügyeleti ellátást csak a legszükségesebb esetben vegyék igénybe (kiemelten azok, akik közfeladatot ellátó szervezet tagjai vagy egészségügyi dolgozók).

 

Az 556/2020. (XII. 4.) Korm. rendelet értelmében a veszélyhelyzet ideje alatt, 2021. március 8-tól 2021. március 31-ig, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat a köznevelési intézményekben jogviszonnyal rendelkező gyermekek részére gyermekétkeztetést és ügyeletet biztosít a rendkívüli zárva tartás és a digitális oktatás időszakában az alábbiak szerint.

I.

Önkormányzatunk a szülő, törvényes képviselő kérelmére a Budapest III. kerületi lakos gyermeke részére munkanapokon az ügyeletet kérő gyermekeken kívül a rendszeres gyermekvédelmi kedvezménnyel rendelkezők részére is biztosítja az étkezést.

Rendszeres gyermekvédelmi kedvezménnyel rendelkezők esetében a szülők csütörtöki napokon 8 és 10 óra között a Szociális Főosztályon telefonon: 06-1-4378-559, 06-1-4378-546, vagy email estok.aniko@obuda.hu vagy a kittlerne.valeria@obuda.hu jelezhetik a következő hétre vonatkozó ebédigényüket. A lemondás két munkanappal előbb 16 óráig jelenthető be, ugyanott.

A megrendelt ebéd átvételére 11.00 óra és 12.45 között az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ telephelyein — 1033 Bp., Váradi u. 9–11., valamint 1039 Bp., Kelta u. 5. — van mód.

II.

Önkormányzatunk a szülő, törvényes képviselő kérelmére a Budapest, III. kerületi lakos gyermeke részére munkanapokon az alábbiak szerint biztosítja az ügyeletet és az étkezést.

A szülők hétfőtől csütörtök 10:00 óráig a gyermekük intézményének e-mail-címére küldött levélben jelezhetik a következő hétre vonatkozó ebédigényüket.

A levélben a gyerek nevét és a megrendelni kívánt napokat kérjük feltüntetni, illetve az intézmény nevét, ahol ügyeletben lesz a gyermek.

A lemondás két munkanappal előbb 16 óráig jelenthető be, ugyanilyen módon.

Az ügyeletre kijelölt intézményekben csak helyben fogyasztás lehetséges az ügyeletet igénybe vevők számára, az ételt nem lehet elvitelre kérni!

Egyúttal tájékoztatjuk a szülőket, hogy a 556/2020. (XII. 4.) kormányrendelet 9.§-a alapján a rendelet hatálybalépésekor fennálló és a veszélyhelyzet ideje alatt lejáró rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság időtartama, valamint a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzet fennállását megállapító határozat hatályának időtartama meghosszabbodik a veszélyhelyzet megszűnésének hónapját követő második hónap végéig.

Figyelem: speciális étrend biztosítására (mind az ügyeleti ellátást igénybe vevők, mind pedig a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők számára) csak azt követően van lehetőség, hogy a szülő jelezte az igényét az ügyeletet megelőző napon 10.00 óráig (tehát legkorábban március 10. szerdától).

ÉTKEZTETÉST KIZÁRÓLAG A RENDSZERES GYERMEKVÉDELMI KEDVEZMÉNYBEN RÉSZESÜLŐKNEK TUDUNK BIZTOSÍTANI, ILLETVE AZOKNAK, AKIK AZ ÜGYELETET IGÉNYBE VESZIK.