Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Új ablakok, ajtók és fejlesztő játékok érkeznek az óbudai Gyermeksziget Montessori Óvodába

2020. június 23., 11:44

Fejlesztő eszközökkel, új ablakokkal, ajtókkal és gyermekzuhanyzóval lesz gazdagabb az óbudai Gyermeksziget Montessori Óvoda az önkormányzat támogatásával. A program része annak a polgármesteri döntésnek, mely 21 kerületi óvodát segít pedagógiai programjának és infrastruktúrájának fejlesztésében pénzbeli támogatással.

„Segíts nekem, hogy magam csinálhassam!”, ez volt a mottója Montessori Máriának, aki száz éve forradalmasította a pedagógiát, s tanításai a mai napig nem veszítettek hitelükből. Büszkék vagyunk rá, hogy Óbudán, a Gyermeksziget Montessori Óvoda immár harmincadik éve képviseli e célokat, melynek nyomán harmonikusan fejlődő, kiegyensúlyozott kisgyermekeket nevelnek. Sokféle tapasztalatszerzés útján segítik az itt dolgozó pedagógusok az óvodásokat. Csupán egyet kiemelve ebből:

„Vegyes korosztályú csoportjainkban a gyermekek számára természetessé válik egymás segítése, egymás elfogadása” – mondja Stefán Mariann óvodavezető. „A nagyok támogatják a kicsiket, s amikor ők válnak nagyobbacskává ugyanezzel az immár megtanult empátiával fordulnak az újonnan érkezők felé.”

Természetesen a sok-sok feladat között ott van a gyermekek képességfejlesztése is az érzékelés különböző tapasztalatain keresztül.

E pedagógiai programhoz nyújt most támogatást a harmadik kerületi önkormányzat Montessori didaktikai eszközök beszerzésével. A Gyermeksziget Montessori Óvoda és annak Mosolygó Tagóvodája külön-külön, 250 ezer-250 ezer forint értékben vásárolhat új eszközöket.

A derűs óvodás napokhoz a jól felszerelt, kulturált környezet is hozzátartozik, melyhez szintén hozzá kíván járulni az önkormányzat. Támogatásával a Zipernovszky utcai óvoda 500 ezer forint értékben cserélhet újra nyílászárókat, a Kelta utcai pedig – szintén 500 ezer forintos segítséggel – gyermekmosdót és zuhanyzót építtethet.