Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Új arculat, megszokott, magas színvonalú programok

2016. március 26., 08:46

Az Óbudai Társaskor online felületeinek és print kiadványainak megújítása befejeződött. A cél az volt, hogy az országos kulturális túlkínálatban is látható maradjon az intézmény.

Budapesten az elmúlt néhány év során jelentősen megnövekedett a kulturális játszóhelyek, ezzel együtt az események száma. A kulturális túlkínálat következtében az Óbudai Társaskör is igyekszik „látható” maradni – ennek érdekében frissített korábbi arculatán. A frissítés nem jelent teljes változást, inkább a meglévő, jól bejáratott felületek korszerűsítését, használatuk könnyebbé és kényelmesebbé tételét felhasználói számára, a mai trendek figyelembe vételével. Az intézmény vezetése fontosnak tartja a napról napra fejlődő technikai lehetőségek minél szélesebb körű kihasználását, a kerület adta lehetőségek kiaknázását annak érdekében, hogy folyamatosan pontos, naprakész tájékoztatás tudjon nyújtani közönségének.

DSC_3544 társaskör

Az intézmény jellegéből adódóan fontos a látogatók személyes elérése: a weboldal változásaival párhuzamosan, azzal összhangban megújultak a print – műsorfüzet, szórólap, plakát, köztéri hirdetések –, valamint egyéb online (pl. hírlevél) felületek is.

Az Óbudai Társaskör közösségi oldalon való aktívabb megjelenését az Óbudai Társaskör Emlékfal elnevezésű közösségi csoport létrehozásával is generálni kívánja már a 2018-as kettős születésnapra készülve: 200 éves lesz a Társaskör épülete, az intézmény pedig 30 éves. Ebbe a körben szeretne történeteket, fotókat, emlékeket gyűjteni az Óbudai Társaskörről, amelyeket kiadvány formájában jelentetne meg a jubileumi évben.

Az arculatfrissítés része volt egy szlogenpályázat is, amelynek során az Óbudai Társaskör eddigi logója kiegészült egy mondattal, amely jól tükrözi egyrészt az Óbudai Társaskör minőségi munkáját, másrészt hangulatos, családias légkörét, harmadrészt azt is, hogy számos zenekar – Liszt Ferenc Kamarazenekar, Budapesti Vonósok, Anima Musicae Kamarazenekar, Budapest Ragtime Band – e falak között „éli életét”, itt próbálnak nap mint nap, emellett sikeres koncertekkel is megajándékozzák a Társaskör közönségét.

Az Óbudai Társaskör műemléki épülete rangos művészeti eseményeknek ad otthont: koncertek, zenés irodalmi estek, színházi előadások, kiállítások. 1988-as megnyitása óta több ezer produkcióval várta a látogatókat. Ez idő alatt sikerült elérni, hogy számos művészt állandó fellépőjeként üdvözölhet.

Az új honlap használati útmutatója  ITT található.