Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Új csoportszoba várja az új bölcsiseket – Folytatódik az óbudai Kerék Bölcsőde felújítása

2020. augusztus 25., 11:03

Nyáron elkészült az óbudai Kerék Bölcsőde új csoportszobája és a hozzá kapcsolódó kiszolgáló helyiségek. A felújítási munkák ősszel is folytatódnak az épület energetikai korszerűsítésével.

A Széchenyi 2020 pályázat keretében valósul meg a „Kerék Bölcsőde fejlesztése Óbudán” elnevezésű projekt. A program részeként új csoportszoba és a hozzákapcsolódó kiszolgáló helyiségek várják a bölcsődéseket szeptemberben. A fejlesztésnek köszönhetően az intézmény ősztől 12 férőhellyel bővül.

A felújítási munkák ősszel a bölcsődeépület energetikai korszerűsítésével folytatódnak. A régi nyílászárók cseréje mellett a homlokzat hőszigetelése szerepel a tervek között. A kivitelezésért felelős vállalkozó munkatársai a bölcsődések napirendjét figyelembe véve, a gyermekek biztonságát és nyugalmát garantálva végzik majd feladataikat.

A most megújuló Kerék utcai bölcsőde másként fejlődő kisdedeket is nevel. Kiemelkedően képzett, elhivatott szakpedagógusai a sajátos nevelési igényű gyermekeket egészséges bölcsődei csoportba integrálják, hogy ők is – egyéni fejlődési ütemüknek megfelelően – mindenre nyitott, magabiztos egyéniséggé fejlődhessenek.