Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Új gyalogátkelőhely épül a Búza utcában

2015. augusztus 9., 23:20

A Filatorigát HÉV megálló könnyebb és biztonságosabb megközelítése érdekében új gyalogátkelőhely épül a Búza utcán, a Kaszásdűlő lakótelepen.

A környékeIMAG0243n lakók régi kérése volt, hogy a Flatorigát HÉV megálló könnyebb megközelítése érdekében épüljön gyalogátkelőhely a Búza utca – Zab utca találkozásánál. Az átkelőhely az önkormányzat és a BKK Közút közös beruházásában készül, a terveztetést, engedélyeztetést és az építést Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata végzi, a forgalomtechnika kialakítását pedig a BKK Közút. Ez a gyalogátkelőhely is a tavaly megkezdett lakótelepi beruházás része.

Egy fontos, jelenleg is sokak által használt gyalogos útvonalon helyezkedik el ez az átkelő, amely a Kaszásdűlő lakótelepet köti össze a Filatorigát HÉV megállóval. Két átkelőt jelent az építkezés, egy a Búza utcán, egy másik pedig annak folytatásában a felüljáró melletti úton. Jelenleg a csatlakozó járdaszakaszok építése zajlik, majd a hozzá tartozó közvilágítás, és végül a forgalomtechnikai kivitelezés készül el.