Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Új Gyerek KönyvMegálló a Solymár utcában!

2018. május 20., 08:55

KönyvMegálló nyílik a gyermekek számára a Solymár utcai Máltai játszótéren, amelyet 2018. május 25-én 11 órakor Bús Balázs polgármester ad át. Az átadón a Szaszuma és a szél című interaktív mesével várják a kicsiket.

A Gyerek KönyvMegálló – egyedülálló ötletként – először Óbudán valósult meg 2013-ban, összefogva a kerületi Máltai játszóterekkel. Azóta további négy KönyvMegálló működik kifejezetten gyerekek részére. Ezek alacsonyabb szekrények és lego színekben pompáznak, melyekből gyermek- és ifjúsági könyveket lehet kicserélni. A nyitott könyvespolcoknak csak egyetlen használati szabálya van: ha megtetszik egy mesekönyv, elvihető, de legközelebb hozzunk egy másikat. A KönyvMegállók segítik az olvasóvá nevelést, felhívják a figyelmet a könyvtárakra – így a kerületi Óbudai Platán Könyvtárra is –, ahol további könyveket lehet keresni, választani, kölcsönözni.

Az átadón a gyerekeknek Danny Bain mesél, valamint részt vehetnek a Szaszuma és a szél interaktív, zenés-táncos mesefoglakozáson afrikai ritmusokra táncolva.

Gyerek Könyvmegállók Óbuda-Békásmegyeren:

1031 Budapest, Silvanus sétány 9-13.

1039 Budapest, Zemplén Győző utca 2.

1033 Budapest, Boglya utca 1.

1035 Budapest, Szél utca 21.

1032 Budapest, Solymár u. 12.