Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Új padlót és nyílászárókat vásárol a Hétpettyes Óvoda a Közösségi Költségvetésben nyert ötmillióból

2020. december 1., 10:32

Az Óbudai Hétpettyes Óvoda két tagóvodája is lehetőséget kap öt-öt millió forintos fejlesztésre Közösségi Költségvetés 2020 kampányunk keretében, ugyanis az adott körzetekben rájuk érkezett a legtöbb szavazat. Összesen 50 millió forint sorsáról dönthettek a harmadik kerületiek, és voksolhattak arra, melyik ötlet valósuljon meg. Most a Szín-Kör-Játék Tagóvoda tervezett felújításának jártunk utána.

„Egy pedagógus számára igazi öröm, ha törekvéseit egy egész közösség támogatja – mondta Kiss Anita, az Óbudai Hétpettyes Óvoda vezetője, amikor gratuláltunk ahhoz, hogy az intézmény Harrer Pál utcai székhelyóvodája mellett Szín-Kör-Játék Tagóvodája is a kerületi lakosok szavazatai alapján öt millió forintot szabadon felhasználhat az önkormányzat Közösségi Költségvetés 2020 programjának keretében. – Nagyon jólesik, hogy pedagógiai programunkat, amelynek része a gyermekek személyiségének sokoldalú, harmonikus fejlesztése, nem csupán az ovisok szülei, hanem körzetünk többi lakója szintén figyelemmel kíséri. Hiszen ezért szavaztak ránk ilyen sokan, hogy mi választhassunk, merre fejlődjünk. Köszönjük!”

Ezúttal a tagóvoda fejlesztésének terveiről kérdeztük Kiss Anitát.

„Két csoportszobánkban szeretnénk a laminált padlót kicserélni újra, hogy még komfortosabb, megújult környezetben teljenek a hétköznapok, és tarthassuk a foglalkozásokat. Kértünk is árajánlatot. Miután ez elkészült, akkor fog kiderülni, hogy marad-e pénzünk az ötmillió forintos keretünkből. Ha igen, még néhány nyílászáró cseréjét tervezzük.”

A Szín-Kör-Játék pedagógusai valóban mindent megtesznek, hogy kiegyensúlyozott gyermekek hagyják el majd az óvodát, és stabil, a koruknak megfelelő önismeret birtokában kezdjék el az iskolás életet.

„Ehhez sokféle pedagógiai eszközt felhasználunk, köztük például döntéshozó, stresszkezelő és drámajátékok sorát is alkalmazzuk óvodásaink kreativitásának kibontakoztatásához. Kollégáim felkészültségét, elhivatott munkáját, a szülők és a kerület lakói mellett a szakma is elismeri, hiszen az óvodánk az Oktatási Hivatal Bázisintézménye, azaz a fővárosból és környékéről rendszeresen érkeznek hozzánk óvodapedagógusok továbbképzésre. Büszke vagyok munkatársaim teljesítményére, az elnyert ötmillió forintos támogatás az ő érdemük.”