Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Új teqball asztalok Óbudán

2018. július 17., 09:33

A teqball egy olyan forradalmian új futballalapú sport, amelyet edzettségi szintre és életkorra való tekintet nélkül bárki kipróbálhat. A játék során fejleszthető a technikai tudás, a koncentrációs készség és az állóképesség.

A szabályokat maguk a játékosok is meghatározhatják, de a hivatalos Teqball szabályok is nagyon egyszerűek:

  • a labdát maximum 3 érintéssel kell visszajuttatni az ellenfél térfelére úgy, hogy közben nem érintjük meg az ellenfelet vagy az asztalt
  • egymás után ugyanazzal a testrésszel nem lehet megérinteni a labdát, és egy labdameneten belül kétszer lehet ugyanazzal a testrésszel visszajuttatni a labdát az ellenfél oldalára
  • a játkosok száma: 2-4 vagy akár több

Az íves asztallapon a futball mellett röplabdát, teniszt, pingpongot és egy qatch elnevezésű játékot is lehet játszani, melynek lényege az, hogy a labdát 3 másodpercen belül vissza kell passzolni az ellenfél számára, úgy, hogy az ellentétes oldalon pattan egyet a labda.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata elkötelezett híve az egészséges életmódnak, melynek egyik alapfeltétele a rendszeres testmozgás. Idén három új Teqball asztal telepítésére kerül sor a Teqball Group közreműködésével a Váradi utcai háziorvosi rendelő előtti területen, a Laktanya utcai sportpark területén, valamint Békásmegyeren, a Lukács György utca – Táncsics Mihály utca kereszteződésénél található sportpályán.