Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Új térfigyelő kamerákkal a Római-part biztonságáért

2020. július 24., 09:59

A III. kerületi önkormányzat kiemelt feladatának tekinti a Római-part és környékének biztonságáról és tisztaságáról gondoskodni. Ehhez járul most hozzá újabb térfigyelő kamerák és szemétgyűjtők kihelyezése.

A Római-part nem véletlenül kedves kirándulóhelye a kerületi és a budapesti családoknak egyaránt, hiszen a vízparton sétálva vagy éppen egy halsütöde árnyas teraszán ücsörögve élvezhetjük itt a természet közelségét.

Így az sem meglepő, hogy a parton igen jelentős a gyalogosforgalom. Tehát fontos feladat hatékonyabban ellenőrizni, illetve megakadályozni az autókkal való behajtást. Ennek érdekében Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet még júliusban két új mobil térfigyelő kamerát fog telepíteni a környékre.

Az Aelia Sabina köz és a Pünkösdfürdő utca végén figyel majd két kamera a behajtókra. A felvételeket a Térfigyelő Központban operátori szolgálatot ellátó közterület-felügyelők és rendőrök fogják ellenőrizni. A kihelyezett kamerákkal a cél a jogsértések megelőzése továbbá az, hogy a Római-partra látogatók maximális biztonságban érezhessék magukat.

A tisztább környezetet és az ide kirándulók kényelmét pedig 15 darab újonnan kihelyezett szemétgyűjtő szolgálja a Rómain.