Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Újabb 39 ezer adag oltóanyag érkezett, és már előre ki lehet tölteni a beleegyezési nyilatkozatot

2021. január 5., 14:29

A Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján közzétették a lakossági tájékoztatót és a beleegyezési nyilatkozatot, amelyet előre kinyomtathatnak és kitölthetnek az oltást igénylők.

Jelenleg Magyarországon 78 ezer 875 ember oltására elegendő vakcina van, 15 ezernél is több egészségügyi dolgozót már beoltottak, és készülnek a bentlakásos szociális intézményekben élők és az ott dolgozók oltására is, közölte az országos tisztifőorvos, Müller Cecília.

Az országba 39 ezer újabb adag oltóanyag érkezett, ebből mintegy 5000 a Semmelweis Egyetem központi gyógyszertárába került. Nemcsak a kórházi oltópontokra, hanem a városi kórházakba is szállítanak, hogy az ott dolgozókat helyben be lehessen oltani.

A Pfizer-BioNTech vakcinájából összesen 4,4 millió adag érkezik Magyarországra, de más gyártókkal is kapcsolatban van a kormány, több mint 17 millió adag oltóanyagot kötöttek le.

Már 25 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók beoltása. Az oltópontokon közvetlenül is be tudnak jelentkezni az egészségügyi dolgozók a koronavírus elleni védőoltásra.

Némi stabilitást, illetve javulást mutatnak napok óta Magyarországon a járványügyi adatok, mondta el a tisztifőorvos. Kitért arra is, hogy a védőoltások beadásának gördülékenyebbé tétele érdekében a koronavirus.gov.hu oldalon, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján közzétették azt a lakossági tájékoztatót és beleegyezési nyilatkozatot, amelyet kinyomtatva és kitöltve az oltást igénylők fel tudják gyorsítani az oltópontokon a beadás folyamatát.

Tájékoztató: https://koronavirus.gov.hu/letoltheto-tajekoztatok