Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Újabb bölcsődei szűrés, több munkatársunk tesztje is pozitív lett

2021. március 25., 15:37

Újabb bölcsődékben végeztünk szűrést, sajnos ezúttal is több munkatársunk teszteredménye lett pozitív.

A tegnapi nap folyamán az Óbudai Egyesített Bölcsődéknél 60 fő vett részt ingyenes és önkéntes koronavírus-tesztelésen. A rapid antigén teszteket a Fővárosi Önkormányzat bocsátotta a kerület rendelkezésére.

A Medgyessy Bölcsődében 2 főnek lett pozitív a teszteredménye, a kontaktszemélyek magas száma miatt azonban a Népegészségügyi Főosztály az intézmény ideiglenes bezárására tett javaslatot – ezt dr. Kiss László polgármester hivatalosan el is rendelte, így a bölcsőde mától 10 napon át biztosan nem nyit ki.

A Kelta Bölcsődében 1 fő tesztje lett pozitív, és további három személy minősült kontaktnak (ők azonnal önkéntes házi karanténba vonultak).

Az érintett csoportokba járó gyermekek szüleit, a dolgozókat, valamint a járványügyi hatóságokat értesítették. A polgármester az intézmény soron kívüli, teljes körű fertőtlenítését haladéktalanul elrendelte.

Változatlanul nagyon köszönjük kollégáink kitartó, példaértékű munkáját!

A polgármester továbbra is mindenkit a járványügyi szabályok szigorú betartására kér, különös tekintettel a maszkviselésre, a védőtávolság betartására és a gyakori, alapos kézmosásra.

Vigyázzunk magunkra és egymásra, vigyázzunk közösségünkre.