Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Újabb CAF villamost adtak át – A 17-es és a 19-es vonalakon utazók örülhetnek neki

2021. április 30., 18:12

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) átvette a következő CAF-villamost. Idén ez már a hetedik volt, az új járművek érkezése azonban továbbra sem áll le, folytatódik a járműparkfejlesztés.

Ismét alacsony padlós villamossal bővült a budapesti közlekedés: újabb spanyol gyártmányú CAF villamos kezdte meg a munkáját Budapesten, amellyel a 17-es és a 19-es vonalakon közlekedők utazhatnak.

Az elmúlt években indított jelentős járműparkfejlesztés rengeteget javított a fővárosi közösségi közlekedés színvonalán. A fejlesztés egyik zászlóshajójának a CAF villamosok számítanak, amelyek a kor elvárásainak megfelelő szolgáltatásaikkal – tágas férőhely, légkondicionálás, akadálymentesség, fedélzeti kamerák – fokozzák a Budapesten utazók komfortérzetét.

A Budapesti villamos és trolibusz járműprojekt II. ütemének köszönhetően az előző évben 14 vadonatúj CAF villamost adtak át és helyeztek forgalomba. Az idei év első negyedében hét új szerelvény kezdhette meg a munkáját. Ebben az évben még további öt új szerelvény érkezik.