Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Felújított óvodák és háziorvosi rendelő

2017. szeptember 17., 11:00

Végéhez közeleg a három intézményt érintő, május óta tartó energetikai korszerűsítési projekt.

A Mókus utcai és az Ágoston utcai óvodákban már megkezdődtek a foglalkozások, a munkálatok nagy részét a nyári szünet alatt sikerült elvégezni, azonban a pedagógusok és az óvodai dolgozók, valamint a szülők és gyermekek türelmére is szükség volt az egyes részfolyamatok gördülékeny lebonyolításához. Az Óbuda utcai háziorvosi rendelő dolgozóinak együttműködése is kiemelendő, mivel a felújítás alatt is fogadták az ideérkező pácienseket, biztosítva a folyamatos ellátást. A felújítás utolsó szakaszához érkezve jelenleg a tetőszigetelési munkálatok befejező fázisa zajlik.

Az önkormányzat fejlesztéseivel szemben támasztott alapvető követelménye, hogy a kivitelezés olyan minőségben történjen, amely hosszú távon képes szavatolni az épületek megfelelő építészeti állapotát. Ezt garantálja a folyamatos ellenőrzés, és szükség esetén az egyes részmunkálatok javításának vagy újravégzésének elrendelése is.

Az Ágoston Művészeti Óvoda is megkapta vidám, meleg hangulatú külső színezését. Hasonlóan vidám színekben pompázik a Mókus utcai Óvoda, és a napokban zajlott az Óbuda utcai háziorvosi rendelő külső homlokzatának festése is.