Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Újabb “Kis kukta” főzőcsoport indul Békásmegyeren

2021. szeptember 8., 12:17

Az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ békásmegyeri Családi Közösségi tere kezdő és haladó kiskuktákat keres 6 évestől 11 éves korig.

“A legfinomabb falat – Kis kukta csoport” tanfolyamon a kis kukták megismerhetik az alapanyagokat, hogy milyen szempont alapján vásárolunk, hogyan választjuk ki a hozzávalókat, milyen fűszereket, anyagokat használunk, és milyen friss vagy szárított növénnyel ízesíthetünk, hogy minél finomabb étel kerüljön az asztalra.

A foglalkozások alatt a szoba étteremmé alakul, és a gyerekekkel együtt készülnek az ételek, aminek megadják a módját is. Étlapot készítenek, előkészítik a hozzávalókat, és szépen megterítenek.

A tematika alapján mindig együtt készítenek, tanulnak valamit, ami a salátákhoz, krémekhez, édességekhez kapcsolódik.

A foglakozások alatt a kulcs mindenképpen a játékosságon van, nem az a fontos, hogy tökéletes legyen, amit csinálnak a gyerekek, hanem a sikerélmény, hogy így legközelebb is legyen kedvük a konyhában tevékenykedni.

A gyerekek a csoport végére a sok élmény mellett egy saját készítésű receptkönyvvel gazdagodnak majd. Az elkészült finomságokat pedig a szülőkkel együtt, közösen fogyasztják el a megterített asztalnál.

Helyszín: Békásmegyeri Családi Közösségi Tér, 1039 Budapest, Víziorgona u. 10.

Első időpont: 2021. szeptember 21. (kedd), 16.30–18 óra

A csoport hetente folytatódik, utolsó alkalom: 2021. október 26.

További információ, illetve jelentkezés a 06 20 576-9979-es, illetve a 06 20 576 8825-ös telefonszámokon, munkaidőben.

 

Kis kukta tanfolyam plakátja