Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Újabb közösségi kert nyílt Óbudán

2016. augusztus 6., 18:43

Az ÓKK udvara a kerttel multifunkciós térré alakult. Az önkormányzat a Városi Kertek Egyesülettel közösen ezzel a második, amúgy pedig összesen a harmadik kertet adta át a városi kertészeknek.

2013 közepén nyílt az első közösségi kert Óbudán. A Városi Kertek Egyesület az önkormányzat elképzelésit megvalósítva a Békási kerttel közelebb hozta a természetet a lakótelepi környezetben élőkhöz.  A Juhász Gyula utca – Királyok útja kereszteződésénél Békásmegyeren található 1005 négyzetméteres, 27 parcellás kert a közösséget, a közössége pedig a kertet alakította.

Az Óbor-körrel közösen megvalósított kert, Békásmegyer-Ófalun (a Szent József plébánia telkén) a már meglévő közösség összefogásának köszönhetően indult 2014 nyarán. Akkor Bús Balázs polgármester elmondta, az önkormányzat kiemelten fontosnak tartja a civil összefogást és anyagi ráfordítással is igyekszik támogatni a hasonló kezdeményezéseket.  

A most átadott Zápor kert a két célt ötvözi. Közösséget épít, valamint a már meglévő közösséget kovácsolja még inkább össze. Az Óbudai Kulturális Központ programjait, rendezvényeit, az udvarán lévő játszóteret eddig is rengetegen látogatták, akiket a közös érdeklődés már összekovácsolt. A kert jóvoltából most újabb tagok csatlakozhattak a helyi közösséghez.

Valamennyi kertről elmondható, egyúttal nyújt kikapcsolódási lehetőséget, hasznos időtöltést és gyermekeknek tanulási élményt a növények megismerése és gondozása révén.

A Zápor-kert átadásán készült videófelvétel a képre kattintva elindul.