Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Újabb Közösségi Költségvetés 2021 nyertes projekt készült el – Megszépült az Akácfa utcai játszótér

2022. május 11., 13:09

Az Akácfa utcai játszótér fejlesztése, új babahinta telepítése. Ez volt a tavalyi Közösségi Költségvetés kampány 8. körzetének nyertes projektje. A térre kikerültek az új játékok, a régiek pedig megújultak. Polgármesteri kezdeményezésére napvitorla is került a homokozó fölé.

A Csillaghegyi Akácfa utcai,  közkedvelt nevén vizes játszótér megújítása volt a Közösségi Költségvetés 2021 kampány egyik nyertes projektje. Az ötlet beküldője levelében kisbabahinta és ügyességi játékok kihelyezését, illetve a játszótér egy részét határoló fehér fal színesebbé, vidámabbá tételét javasolta.

A tájépítészeti és költségtervezési munkák után elkezdődhetett a kivitelezés, amelynek során két babahinta és egy labdadobáló ügyességi játékeszköz került ki a játszótérre. Emellett sor került a már meglévő játékok korszerűsítése, felújítására és biztonságosabbá tételére is.

Az elkészült játszóteret dr. Kiss László polgármester és a körzet önkormányzati képviselője, Burján Ferenc alpolgármester is meglátogatta.

Bár a lakossági javaslat erre nem tért ki, de polgármesteri kezdeményezésre napvitorla is került a homokozó fölé a kicsik napvédelme és biztonsága érdekében. A bejárás alkalmával döntés született arról, hogy a játszótéren található, jelenleg zárva tartó mosdóépületet az önkormányzat újra megnyittatja és üzemelteti, növelve a gyerekek és szüleik komfortérzetét.

A fehér kerítésfal festése sajnos a költségkeretbe már nem fért bele, ám egy helyi anyuka felajánlotta segítségét a fal kreatív kifestésére. Kezdeményezését nagyon köszönjük, az önkormányzat természetesen minden segítséget megad a projekt kivitelezéséhez.

A Közösségi Költségvetés 2021. 8. körzetének nyertes projektje az Akácfa utcai játszótér az ötletgazda kívánságán túlmutatóan szépült meg és lett komfortosabb.

Ne feledjék a Közösségi Költségvetés 2022 kampányában újabb, a kerület szépülését szolgáló projektekre szavazhatnak május 15. és június 15. között.