Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Újabb orvostechnikai eszközök érkeznek a Vörösvári úti és a Csobánka téri szakrendelőkbe

2021. október 25., 14:44

Újabb és még korszerűbb diagnosztikai és orvostechnológiai eszközökkel gazdagodnak a Szent Margit Rendelőintézet Vörösvári úti és Csobánka téri szakrendelői. 2021 októberétől 2022 év elejéig több ütemben új eszközök érkeznek többek között a kardiológiára, a sebészetre, a fogászatra és a bőrgyógyászatra az Egészséges Budapest Program támogatásával.

Az Egészséges Budapest Program célja a járóbeteg-szakellátás fejlesztése, ezen belül is az orvostechnológiai, diagnosztikai, gyógyászati eszközpark fejlesztése, informatikai és betegirányítási rendszerek fejlesztése, valamint szakrendelők fejlesztése. A támogatásokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) kezeli.

Az Egészséges Budapest Program keretében 2018-ban az EMMI-támogatás terhére több mint 167 millió forint értékben került beszerzésre a Szent Margit Rendelőintézet két telephelyén a napi vizsgálatok elvégzéséhez szükséges orvosi géppark és orvostechnológiai eszközállomány.

2020-ban bruttó 80 millió forint értékben további diagnosztikai, műtéti és orvostechnológiai eszközökkel gazdagodott a Vörösvári úti és a Csobánka téri szakrendelő. Az eszközök leszállítása után a Szent Margit Rendelőintézet által delegált munkatársak betanítása is megvalósult.

2021 második felében és 2022 elején tovább bővül az eszközállomány közel 200 millió forint értékben. Az eszközök több ütemben érkeznek meg a rendelésekre, ahol a használatba vételt megelőzi a szakorvosok, asszisztensek betanítása.

2021. október 21-én a szem még tökéletesebb vizsgálatát segítő optikai tomográf érkezett a szemészetre, szívbetegségek vizsgálatát segítő echokardiográf a kardiológiára, és egy új sebészeti motorral bővült a sebészeti eszközállomány is.

A fogászatra megérkezett egy rendkívül korszerű, új fogászati kezelőegység, a bőrgyógyászat pedig a bőrfiatalítást és sebészeti beavatkozásokat segítő frakcionált CO2-lézerrel gazdagodott.

A tervek szerint 2021 novemberében további orvostechnológiai és diagnosztikai eszközök érkeznek a szakrendelésekre, amelyek a beüzemeléseket követően a korábbinál jóval magasabb és az átlagos szakrendelésekhez képest jóval színvonalasabb, fejlettebb diagnosztizálást és egészségügyi kezelést tesznek lehetővé.

 

Új fogászati orvostechnikai eszköz

Orvosi diagnosztikai eszköz