Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Újabb tesztelés a kerületi óvodákban, újabb pozitív esetek

2021. február 19., 20:42

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat újabb ingyenes és önkéntes tesztelést biztosított az óvodai dolgozóknak az elmúlt napokban. Az antigén gyorsteszteket ezúttal is a fővárosi önkormányzat bocsátotta a kerület rendelkezésére. Ez alkalommal is akadt több munkatársunk, akinek pozitív lett a teszteredménye. Kérjük, továbbra is nagyon figyeljen mindenki a járványügyi előírások betartására.

A kerület óvodáiban a napokban 414 fő óvodai dolgozó vett részt Covid-19-szűrésen.

Az Óbudai Mesevilág Óvoda Víziorgona u. 1. sz. alatti telephelyén összesen két dolgozó eredménye lett pozitív.

Az érintett állami szervek, a dolgozók és a szülők tájékoztatása megtörtént. Dr. Kiss László polgármester haladéktalanul elrendelte az érintett csoportszobák és öltözők soron kívüli fertőtlenítését. Ez az utasítást követően megtörtént.

Az óvoda alkalmazottjait tájékoztatták, és újra felhívták a figyelmüket, hogy bármilyen betegség esetén azonnal értesítsék a háziorvosukat.

Arra kérjük a szülőket, hogy kísérjék figyelemmel az intézmény Facebook-oldalát, indokolt esetben Gólyáné Kaszás Erzsébet intézményvezetőtől kérhetnek tájékoztatást a gkaszas.erzsebet@kszki.obuda.hu e-mail-címen.

„Az óvodák biztonsága érdekében eddig is számos intézkedést tettünk – mondta el korábban dr. Kiss László polgármester –, de rendszeresen áttekintjük a tennivalóinkat. Az óvodai programok esetén a korlátozások további fenntartására van szükség. Kérjük mindenki megértését, a gyermekeink védelmében kerül sor erre. Abban az esetben, ha bármely szülő/gondozó nem kívánja az óvodai ellátást igénybe venni, továbbra is orvosi igazolás nélkül megteheti.”

Kérjük, a járványügyi előírásokat, különös tekintettel a maszkviselésre, a gyakori kézmosásra és a védőtávolság megtartására, továbbra is szigorúan tartsák be.

Vigyázzunk magunkra és egymásra, vigyázzunk közösségünkre.