Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Újabb tesztelések a kerületi intézményekben

2021. március 23., 21:08

A mai nap során több intézményünkben is önkéntes koronavírus-tesztelés zajlott. Sajnos ezúttal is több kollégánk eredménye lett pozitív.

Az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központban a mai nap során önkéntes és ingyenes tesztelés zajlott. A rapid antigén teszteket a Fővárosi Önkormányzat bocsátotta a kerület rendelkezésére.

Összesen 23 főt szűrtek, ebből két főnek lett pozitív a teszteredménye.

Mindkét munkatársunk az eredmény kézhezvételét követően azonnal önkéntes házi karanténba vonult, a háziorvosukat tájékoztatták. Maszkviselés nélküli kontaktjuk nem volt, mivel az egész intézményben kötelező a folyamatos maszkviselés.

Az intézményi dolgozók közül a járvány teljes időszaka alatt 8 fő esett át eddig a fertőzésen.

Az intézmény azonnali soron kívüli, teljes körű fertőtlenítését rendelte el dr. Kiss László polgármester. A járványügyi hatóságok és a dolgozók tájékoztatása megtörtént.

Az Óbudai Egyesített Bölcsődék munkatársait is a mai nap során teszteltük. Két fő tesztje lett pozitív.

A szülőket, a dolgozókat és a járványügyi hatóságokat azonnal értesítették. Dr. Kiss László polgármester pedig haladéktalanul elrendelte az épület fertőtlenítését.

A kontaktkutatás befejeződött, a kontaktnak minősülő munkatársak a gyermekek távozásával önkéntes házi karanténba vonultak.

Változatlanul nagyon köszönjük kollégáink kitartó, példaértékű munkáját!

A polgármester továbbra is mindenkit a járványügyi szabályok szigorú betartására kér, különös tekintettel a maszkviselésre, a védőtávolság betartására és a gyakori, alapos kézmosásra.

Vigyázzunk magunkra és egymásra, vigyázzunk közösségünkre.