Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Újra a helyükön vannak a római-parti színes mobil vécék

2022. május 12., 14:51

A tavalyi évben nagy örömmel adtuk hírül, hogy Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat támogatásával A Mi Rómaink – Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért négy darab mobil vécét helyezett ki a Római-partra. Az illemhelyeket a téli időszakra bevették, azonban most már újra használhatják őket a látogatók.

Béres András Római-partért felelős alpolgármester tavaly, a kihelyezések idején azt mondta, a korlátozások miatt még többen választanak szabadtéri programot, és mennek ki a Rómaira, ezért különösen fontos, hogy legyenek mindenki számára elérhető, nyilvános illemhelyek a parton.

Az alpolgármester ezt idén is megerősítette: „Az önkormányzatnak továbbra is nagyon fontos, hogy minél kulturáltabb körülményeket teremtsünk a Rómain. A tavaszi–nyári szezonban rengetegen járnak ide evezni, futni, szórakozni, étterembe, kikapcsolódni és pihenni. Ezért folytatjuk, hogy A Mi Rómaink egyesület az önkormányzat támogatásával minden évben mobil vécéket helyez ki, ráadásul tavaly óta kifejezetten modern, szép, színes, kézmosóval felszerelt illemhelyeket, amelyeket gyakran, hetente többször tisztítanak és fertőtlenítenek, illetve töltenek fel a szükséges eszközökkel. Célunk, hogy a Római-partra látogatók a szabadidejüket minél kényelmesebben, minél jobb és rendezettebb körülmények között tölthessék. Ehhez igyekeztünk hozzájárulni idén is.”

A pink és lime színű mobil vécék megtalálásában irányítótáblák is segítik a környéken kirándulókat, sportolókat.

A két-két darab mobil vécé idén is a Kadosa utcánál, illetve a Kalászi utcánál található. Mindegyik illemhelyet rendszeresen takarítják, fertőtlenítik.

Köszönjük, ha a mobil vécék tisztán tartásában Önök is partnereink, és együtt vigyázunk a part szépségére, rendezettségére.