Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Újra megnyitja kapuit az Esernyős kávézó

2020. június 2., 17:16

Június 3-án délutántól az egészségügyi veszélyhelyzet enyhítésének köszönhetően részlegesen újranyit az óbudai Esernyős a Fő téren. Minden hétköznap délután 3 és este 8 óra között tart majd nyitva.

Az Esernyős csaknem egy hete készül a nyitásra. Valamennyi helyiség felületeit fertőtlenítették, és ügyelnek a járványügyi szabályok betartására, amelyre visszatérő vendégeiket is kérik.

A kávézó pultjánál a padlómatricákkal jelzett biztonsági távolságot betartva lehet rendelni, és ajánlott az arc eltakarása maszkkal vagy sállal. Javasolják a szappanos kézmosást és a kihelyezett kézfertőtlenítő használatát, valamint lehetőség szerint a bankkártyás fizetést is.

A szabályok értelmében már a kávézóban is le lehet ülni a ritkábban elhelyezett asztalokhoz, illetve a teraszon is lehet fogyasztani, szintén a biztonságosnak mondott 1,5 méteres távolságra elhelyezett teraszbútoroknál.

Az előírások további enyhítésével az Esernyős is igyekszik minimálisra csökkenteni a kellemetlenségeket, és arra készül, hogy hamarosan ismét kulturális programokat kínáljon az érdeklődőknek.