Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Újraindult több szakambulancia a Szent Margit Kórházban

2020. május 19., 16:00

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere május 4-étől elrendelte az egészségügy újraindítását, ezzel együtt az ellátás új rendjét. A Szent Margit Kórházban is a járványügyi helyzethez igazodva, fokozatosan és szigorú intézkedések betartása mellett indul újra több szakambulancia május 18-ától.

A szakrendelésekre történő bejelentkezés telefonos előjegyzés alapján történik, amelyre az adott szakrendelés orvosa, munkatársa tud időpontot adni. Az aktuális járóbeteg-ellátással kapcsolatos szakrendelések időpontjai és elérhetőségei itt találhatók: https://www.szentmargitkorhaz.hu/a-korhazrol/jarobeteg-ellatasszakrendelesek/

A kórházban korábban bevezetett „előszűrés” továbbra is működik, minden kezelésre érkező beteg számára kötelező és szükséges a Betegfelvételi Irodában történő bejelentkezés és a COVID-19 triage. A vizsgálatra érkező betegek a főbejáratnál kialakított szűrésen keresztül („B” épület, fsz.) – az elvégzett testhőmérséklet mérést és kérdőív kitöltést követően – szájmaszkban mehetnek az adott szakambulanciákra.

Az onkológiai betegek ellátása és kezelése a járvány ideje alatt is biztosított volt. Folyamatosak a kúrakezelések, melyekre az onkolambelojegyzes@gmail.com e-mail címmel biztosítják a gyorsabb időpont egyeztetést. Az Onkológiai Osztály új helyre költözött, a kúrakezelő szobák és a fekvőbeteg részleg a kórház „B” épületének IV. emeletén található. Az osztályra érkező betegek részére is kötelező az előszűrés.

A szervezett, célzott népegészségügyi szűrővizsgálatok jelenleg felfüggesztés alatt állnak.

A gasztroenterológiai szakambulancia előjegyzés alapján fogadja a betegeket, orvosi konzultációra is telefonon keresztül lehet időpontot egyeztetni. Az Endoszkópiai Szakambulanciára orvosi javaslat alapján kerülhet sor, mindkét rendelésre a 430-4800/1107-es számon lehet időpontot kérni.

Az Emlődiagnosztikai Központban a komplex emlőszűrés (orvosi ultrahang és mammográfiai felvétel készítése) folyamatos, amelyre előjegyzés alapján lehet időpontot egyeztetni a margit@ge-rad.hu e-mail címen keresztül.

Újraindulnak az egynapos sebészeti beavatkozások is, amelyre orvosi javaslat alapján kerülhet sor. Konzultációra a Sebészeti Osztály munkatársainál lehet bejelentkezni, telefonon keresztül a 430-4800/1114 számon, munkanapokon 7.00-15.00 óra között.

Nőgyógyászati problémákkal kapcsolatos egynapos beavatkozásokhoz orvosi konzultáció szükséges, amelyre előjegyzés alapján, telefonon történő időpont egyeztetés után tud sor kerülni. A nőgyógyászati ambulanciára a 430-4800/1289-es számon lehet bejelentkezni.

A programozott rehabilitációs ellátás keretén belül az intézményben kezelt betegek részére a kórház továbbra is biztosítja a különböző terápiás foglalkozásokat járóbeteg-ellátás formájában, orvosi javaslat alapján.

A Szent Margit Kórház Központi Várandós gondozójában is folyamatos a kismamák ellátása. A nőgyógyászati szakrendelésekre (vizsgálat és ultrahang) az időpont egyeztetés telefonon keresztül történik, a 430-4800/1283-as számon.

A szigorú betegfogadási rend betartásának érdekében a kórház kéri, hogy az előjegyzett, megbeszélt időpontra pontosan érkezzen mindenki, ellenkező esetben új időpontot szükséges kérni. Óránként maximum négy beteg előjegyzése történhet meg, így a váróteremben elkerülhető a tömeges jelenlét.

Kérik, hogy amennyiben a beteg állapota engedi, kísérő nélkül érkezzen a vizsgálatra. A várakozás ideje alatt pedig mindenki próbálja meg tartani a legalább 1,5 méteres távolságot. Továbbá kérnek minden vizsgálatra, kontrollra, szakrendelésre érkező beteget és kísérőt, hogy belépéskor és kilépéskor minden esetben vegyék igénybe a kézfertőtlenítő készülékeket!