Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Újranyitott az Aquincumi Múzeum és Régészeti Park

2021. május 9., 18:39

Május 8-án fél év szünet után újranyitott az Aquincumi Múzeum és Régészeti Park.

Újra látogatható a Régészeti Park, a Festőház és a Symphorus mithraeum, valamint a régi múzeumi épületben látható Zseniális találmányok – Innovatív ötletek című időszaki tárlat.

Az új kiállítási épület, a Fürdő Múzeum, illetőleg a Hercules villa egyelőre zárva tart.

Május 8-án és 9-én a belépés díjtalan volt, az első hétvégén kalandtúrával és izgalmas romkerti sétákkal várták az érdeklődőket.

Az Aquincumi Múzeum és Régészeti Park látogatására vonatkozó szabályok:

  • A 484/2020. (XI. 10.) kormányrendelet értelmében a múzeumot és a régészeti parkot csak koronavírus ellen védett személyek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak látogathatják.
  • A belépési jogosultságot hatóság által kiállított, plasztik kártya alapú Védettségi Igazolvány és személyi igazolvány, ill. útlevél felmutatásával kell igazolni. Kiskorú az életkorát személyi igazolvánnyal, útlevéllel, vezetői engedéllyel, vagy diákigazolvánnyal igazolhatja. A tizennyolcadik életévét be nem töltött személy életkorának ellenőrzése mellőzhető, ha a kiskorúság ténye nyilvánvaló. A belépési jogosultság igazolásának hiányában nem áll módunkban fogadni a látogatót!
  • A belépési jogosultság ellenőrzése során a múzeum személyes adatokat nem rögzít. Az adatkezelési tájékoztató itt olvasható.
  • A pénztárba való belépéskor mindenki számára kötelező a lázmérés. 37,5 Celsius fokot elérő, vagy meghaladó testhőmérsékletű látogatókat nem fogadhatunk.
  • Amennyiben a jegypénztárnál tartózkodik látogató, kérjük, a pénztárfülke előtt várakozzanak.
  • A zárt terekben egyszerre korlátozott számú látogató tartózkodhat: a régi múzeumi épületben 15 fő, a Festőházban és a Symphorus mithraeumban 8-8 fő, a romkerti védőépületben 2 fő.
  • Kérjük, belépéskor használják a kézfertőtlenítőt, a múzeumi területen viseljenek orrot és szájat eltakaró maszkot és ügyeljenek a 1,5 méteres távolság tartásra!

A múzeum munkatársai kérik, hogy részesítsék előnyben az érintésmentes fizetési lehetőséget, vagy váltsák meg jegyüket interneten.

A járványhelyzet miatt diák csoportokat múzeumi óra és tárlatvezetés keretében még nem tudnak fogadni. Felnőtt csoportoknak tárlatvezetést tartanak. Ehhez előzetes egyeztetés szükséges.

További információ: aquincum@aquincum.hu

A múzeum honlapja: www.aquincum.hu

A múzeum munkatársai köszönik szíves megértésüket és együttműködésüket!