Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Ülésezett az egészségügyi operatív törzs

2020. március 25., 18:51

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata minden intézményének dolgozóit ellátja maszkkal és gumikesztyűvel. Habár nem önkormányzati feladat, a háziorvosok védőfelszereléssel való ellátását is megszervezzük.

A dr. Kiss László polgármester vezette testület döntött arról is, hogy fokozzák a közterületi ellenőrzéseket, mivel a zárás és a tiltás ellenére még mindig sokan mennek be a játszóterekre, fitneszparkokba. Ez felelőtlenség, hiszen az eszközök használatával is továbbadható, elkapható a fertőzés.

 

Áttekintették a III. kerületi piacok helyzetét is: az árusokat felkészítették, védőfelszereléssel látták el, az árusító helyeket nagyobb távolságra tették egymástól, a vásárlókat hangosbeszélő is figyelmezteti a megelőzéshez szükséges előírások betartására. A piacok az élelmiszerbeszerzés olcsó és hatékony módját jelentik, nyitva maradnak ameddig ez járványügyi szempontból lehetséges és biztonságos.

 

Működik az idős, családi segítség nélkül maradt kerületiek ellátására létrehozott munkaszervezet is. Az önkormányzat a jelentkezésük után szükségleteik szerint intézi helyettük hetente a bevásárlást és a gyógyszerek kiváltását.

 

Jelenleg (2020.03.25-én) nincs ismert koronavírusos megbetegedés a III. kerületben, hatósági karanténban 33 személy van.