Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Út a zenéhez – az ÓDZ különleges zenei projektje hallássérülteknek

2020. január 24., 08:22

Beethoven születésének 250. évfordulóján az Óbudai Danubia Zenekar azoknak szeretne utat mutatni a zenéhez, akik a zeneszerző szenvedésével leginkább azonosulni tudnak: a hallássérülteknek.

A speciális projekt keretében az Óbudai Danubia Zenekar arra vállalkozik, hogy a zene élvezetét halláskárosultaknak is elérhetővé tegye, hogy az élő, koncerttermi zenét ez a különleges közönség is teljes valójában élvezhesse.

“Minden fizikális eszközt bevetünk majd, hogy valamiképp át tudjuk adni a zene fantasztikus élményét azoknak az embertársainknak is, akik halláscsökkenéssel élik mindennapjaikat.”  – áll a Zenekar honlapján.

“A zártkörű előadások során Hámori Máté karmester jeltolmács segítségével beszél Beethoven zenéjének titkairól, a zenét pedig fizikális közvetítő eszközök és különleges kontakt-hangszórók segítségével igyekszünk átélhetővé tenni a siketek számára. A hallókészülék-viselő résztvevők kipróbálhatják, hogyan hangzik a zene, a világ legerősebb és leginnovatívabb hallássegítő technológiájának segítségével.”

Az előadások helyszíne a Budapest Music Center (Budapest, IX. Mátyás u. 8.) és  február és május között tekinthetők meg.

Az ÓDZ három előadásra invitálja a különleges élmény megtapasztalására nézőit:

  • ALPHA ÉS OMEGA
    • 2020. február 7. 10:00
  • FEL-/MEG-/KI- SZABADULÁS
    • 2020. március 27. 10:00
  • SZÉTSZAKÍTOTT SZABÁLYOK
    • 2020. május 15. 10:00

A különleges élményt nyújtó előadások ingyenesek és előzetes regisztrációhoz kötöttek.

Regisztrálni az alábbi linken lehet.