Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

V. Óbudai Képzőművészeti Tárlat – pályázat

2019. július 31., 14:16

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 2019-ben „FUTURA ÓBUDA – A JÖVŐ ÓBUDÁJA, ÓBUDA JÖVŐJE” címmel képzőművészeti pályázatot hirdet.

A korábbi évek tematikus tárlatai, a 2016-os „Óbuda-Aquincum, személyes utak egy antik világba”, illetve a 2017-es „SZINDBÁD – ÓBUDA” címmel megrendezett kiállítások a városrész múltját helyezték a fókuszba. Ezzel szemben a 2018-as „NAP MINT NAP – jelen idő Óbudán” címmel meghirdetett tárlat már jelenkorunk kihívásaira, jelenségeire reflektált, felvillantva a városrész ismerős motívumait, az itt élők hétköznapjait, a múltból a jelenbe, a mindennapokba átlépő kortársakat.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata és a tárlat szakmai kuratóriuma ezúttal a korábbi évek sikerrel megrendezett kiállításai után – a megkezdett tematikát folytatva – idei képzőművészeti pályázatára a tárlatra jelentkező művészektől a jövő Óbudáját vizionáló műveket vár.

Merre tart a városrész fejlődése, hogyan változik és milyenné válhat Óbuda? Milyen remények, milyen álmok vagy milyen szorongató, elkerülni való jövőképek merülhetnek föl bennünk, s az elgondolásaikat vizuálisan, művészi módon megragadni képes képzőművészek képzeletvilágában?

A pályázati kiírást itt találja.