Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

V. Óbudai Rehab Atlétika Kupa

2015. szeptember 14., 10:50

A kupa fő célja, hogy a hasonló képességű, fogyatékkal élők közösségként élhessék át a sport nyújtotta örömöt, és megmutassák, a küzdeni tudás, a versenyszellem és a teljesíteni akarás nem csak az ép emberek sajátja.

Óbuda- Békásmegyer Önkormányzatának támogatásával, az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ szervezésében idén ötödik alkalommal rendezték meg az Óbudai Rehab Atlétika Kupát. A sportrendezvénynek teret adó TVE pályán középsúlyos értelmi sérült emberek mérettethették meg magukat, összesen négy sportágban. Az idei rendezvényen a szervező intézmény mellett, további tíz budapesti fogyatékos személyeket ellátó nappali intézmény ellátottai versenyeztek.

V. Rehab Kupa

Az Óbudai Rehab Atlétika Kupa fő célja, hogy a hasonló képességű, fogyatékkal élők együtt, közösségként élhessék át a sport nyújtotta örömöt, és megmutassák,  a küzdeni tudás, a versenyszellem megléte és a teljesíteni akarás nem csak az ép emberek sajátja.

A rendezvényen megjelent szervezetek, egyesületek segítségével az egészséges életmód szerepét kívánták hangsúlyozni. A Szent Margit Rendelőintézet munkatársai jóvoltából a versenyzők és a szurkolók ingyenes szűrővizsgálatokon vehettek részt. Az egészséges táplálkozás fontosságára A Rák Ellen Az Emberért és A Holnapért Társadalmi Alapítvány játékokkal hívta fel a figyelmet. Budapest Főváros Kormányhivatala Budapest II. Kerületi Hivatal Kerületi Népegészségügyi Intézete a helyes élelmiszertárolást bemutató installációval készült.

Kittlerné Orosz Valéria megnyitó beszédét követően Magyarné Tóth Andrea vidám, zenés bemelegítő tornáján vehettek részt a sportszerető fiatalok. A jó hangulatban eltöltött kezdés az egész rendezvény hangulatát megalapozta, így a versenyszámokban való megmérettetés is mosolyokban és kacajokban volt gazdag. Az összesen 100 fő versenyző 60 méteres futásban, kislabda dobásban, távolugrásban és váltófutásban mérhette össze erejét, és ügyességét. A küzdelem, és a nyerni akarás szinte tapintható volt. A versenyzők egytől egyig a maximumot hozták ki magukból.

V.Rehab KupaEzen a versenyen mindenki nyertes volt!

Habár nem mindenki kerülhetett dobogóra, ezen a versenyen mindenki nyertes volt, aki teljes szívével és erőbedobásával versenyzett. A verseny zavartalan lebonyolítását a szervező intézmény dolgozói, enyhe fogyatékossággal élő és pszichés betegségben szenvedő ellátottjai, valamint önkéntesek biztosították.

Mivel az időjárás közbeszólt – már a váltófutás ideje alatt elkezdett csöpörögni az eső – előre kellett hozni az eredményhirdetést. Az egyre jobban eleredő eső ellenére nagy tapssal ünnepelték a versenyzők a győzteseket, és fogadták az érmeket és Szabó László, a Bringóhintó Kft. ügyvezetője által az nyerteseknek felajánlott ajándék bringó-hintózási lehetőséget. Az eső miatt Havasi Gábor koncertje sajnos elmaradt, csak egy záródalra volt lehetőség, de ennek ellenére a kupa jó hangulatban ért véget.

A díjakat idén a dobogós helyezést elért versenyzőknek, Kelemen Viktória alpolgármester asszony, Gifló H. Péter ügyvezető igazgató (Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft.), Török Ferenc önkormányzati képviselő, dr. Hecsei Pál önkormányzati képviselő, Csiki Attila ügyvezető igazgató (Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft.), Szabó Réka parasportoló, és Sarudi Károlyné a Tájoló Szociális Egyesület elnöke adta át.

imageimageV. Rehab Kupa