Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Változás! Békásmegyer nyugati részét érintő közösségi közlekedési módosítások

2020. szeptember 24., 12:39

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Békásmegyer nyugati részének kiszámíthatóbb közlekedésének érdekében, valamint a környéken élők igényeihez igazodva társadalmi egyeztetésre bocsátotta a 143-as, 186-os, 243-as és a 160-as autóbuszok módosítását.

A társadalmi egyeztetés véleményezési időszakában több mint 80 észrevétel érkezett a BKK-hoz, ezek többsége támogatta a bemutatott módosításokat. A véleményezők közül többen voltak azok, akik az A) verziót támogatták (a Donát utca térsége a 243-as autóbusszal érhető el).

A társadalmi egyeztetés eredményeként a BKK a következők szerint fejleszti a III. kerületet érintő közösségi közlekedési szolgáltatást:

  • A 143-as és a 186-os autóbusz helyett egész nap 243-as autóbusz jár és a mai útvonalához képest ellenkező irányban éri el Békásmegyer HÉV-állomást. Békásmegyer HÉV-állomáson a 960-as autóbusz belváros irányú megállójában lehet rá felszállni.
  • A 160-as autóbusz a Békásmegyeri lakótelepet bővebben feltárva a Dózsa György utca – Ezüsthegy utca – Táncsics Mihály utca (ellenkező irányban Pusztadombi utca – Égető utca) – Ország út útvonalon közlekedik
  • A Pusztadombi út térségének kétirányú kiszolgálásának érdekében az autóbuszok déli irányban megállnak a Táncsics Mihály utca / Doboz utca kereszteződésnél.

Az új közlekedési rend 2020. november 2-ától érvényes.