Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Változás lesz hétvégén a szentendrei HÉV közlekedésében

2015. november 24., 16:27

Szombaton és vasárnap a H5-ös HÉV helyett a Batthyány tér és Békásmegyer között pótlóbuszok járnak az Aquincum HÉV-megállóhely átépítése miatt. Forgalomkorlátozás lesz a Szentendrei úton is.

H5 hévNovember 28-29-én (szombaton és vasárnap) a Szentendrei út centrum irányú útpályáján az Aquincum HÉV-állomásnál körülbelül 60 méter hosszúságban lezárják a külső forgalmi sávot az épülő gyalogos-felüljáró acélhíd-szerkezetének beemelése miatt. A Budapest-Esztergom vasútvonal felújítási munkáihoz kapcsolódó építkezés miatt korlátozni kell a H5-ös HÉV forgalmát is, ezért a hétvégén a Batthyány tér és Békásmegyer között pótlóbusz jár a vonatok helyett. Az aquincumi gyalogos-felüljáró építési munkái várhatóan 2015. december közepéig tartanak majd, addig a Szentendrei úti munkaterület mellett 50 kilométer/órás sebességkorlátozás van érvényben.

2015. november 28-án (szombaton) és 29-én (vasárnap) a H5-ös HÉV rövidített útvonalon csak Békásmegyer és Szentendre között közlekedik. H5-ös jelzéssel a Batthyány tér és Békásmegyer között, H5B jelzéssel pedig az Árpád híd és Békásmegyer között pótlóbusszal lehet utazni.

A H5-ös pótlóbusz közlekedése

A H5 jelzésű pótlóbusz a Batthyány tér M+H végállomástól Békásmegyer H felé a Fő utca–Bem József tér–Bem rakpart–Árpád fejedelem útja–Szentlélek tér–Tavasz utca–Flórián tér–Szentendrei út–Ország út útvonalon halad.

A H5-ös jelzésű pótlóbusz a Békásmegyer H végállomástól a Batthyány tér M+H felé az Ország út–Szentendrei út–Flórián téri felüljáró–Serfőző utca–Árpád fejedelem útja–Bem rakpart–Bem József tér–Fő utca– Batthyány tér M+H útvonalon halad.

A H5B pótlóbusz közlekedése

A H5B jelzésű pótlóbuszok az Árpád híd M végállomástól Békásmegyer H felé a Róbert Károly körút–Árpád híd–Flórián tér–Szentendrei út–Ország út–Békásmegyer H útvonalon haladnak.

A H5B jelzésű pótlóbusz a Békásmegyer H végállomástól az Árpád híd M felé az Ország út–Szentendrei út–Flórián téri felüljáró–Árpád híd–Róbert Károly körút–Árpád híd M útvonalon halad.

160-as autóbusz

2015. november 28-án (szombaton) és 29-én (vasárnap) a 160-as autóbusz Békásmegyer H le- és felszállóhelyét a fordulóból áthelyezik a 960-as autóbusz Ország úton levő, Móricz Zsigmond körtér irányú megállóhelyére.