Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

FRISSÍTVE! Változás lesz hétvégén a HÉV vonalán

2015. november 20., 08:00

A korábban meghirdetett vágányzár ezen a hétvégén elmarad! Batthyány tér és a Margit híd között azonban nem fog járni a HÉV a fonódó villamoshálózat építésével kapcsolatos munkák miatt szombaton és vasárnap.

A korábban bejelentett, az Esztergom-Budapest vasútvonal építése miatt tervezett vágányzár elmarad, mert az aquincumi felüljáró acélhíd-szerkezetének beemelését elhalasztották. Ezért a november 21-ére (szombatra) és 22-ére (vasárnapra) tervezett, Batthyány tér és Békásmegyer közötti HÉV-pótlás elmarad, helyette – a budai fonódó villamoshálózat építéséhez kapcsolódó munkák miatt – csak a Batthyány tér és a Margit híd, budai hídfő között kell pótlóbuszra szállni. Az aquincumi gyalogos-felüljáró építési munkái várhatóan 2015. december közepéig tartanak majd, addig a Szentendrei úti munkaterület mellett 50 kilométer/órás sebességkorlátozás lesz érvényben.

A korábban közöltekkel ellentétben – a budai fonódó villamoshálózat építéséhez kapcsolódó munkák miatt – a vonatok ezen a két napon rövidített útvonalon csak a Margit híd, budai hídfő és Békásmegyer, illetve Szentendre között közlekednek. A Batthyány tér M+H és a Margit híd, budai hídfő H között pótlóbusz viszi az utasokat. A H5-ös jelzésű pótlóbuszra

– a Batthyány téren a buszvégállomás Vásárcsarnokhoz közelebb eső oldalán, a 17-es és a 86-os busz ideiglenes megállójában,

– a Margit híd H megállóhelyen a hídfő előtt, a 9-es, a 17-es, 26-os, a 86-os, a 160-as és a 260-as busz megállójában lehet felszállni.