Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Változások a Szent Margit Rendelőintézet veszélyhelyzeti működési rendjében

2020. május 4., 12:13

A Szent Margit Rendelőintézet tájékoztatása szerint az újabb miniszteri utasítás értelmében 2020. május 4-től új páciensfogadási rendet vezetnek be.

Az új működési rend részletei a következők:

A szakrendelések elérhetőségei továbbra is az Rendelőintézet egyes aloldalain közölt telefonszámokon találhatók. Az ott feltüntetett időintervallumban biztosítanak telefonos távkonzultációt.

Amennyiben a telefonos távkonzultáció eredményeképpen személyes megjelenést igénylő orvosi vizsgálat válik szükségessé, erre kizárólag a távkonzultáció során biztosítanak előjegyzést a szakrendelések, betegirányító kollégáink továbbra sem tudnak időpontot adni.

A miniszteri utasítás értelmében a szakrendeléseken óránként legfeljebb 4 fő jegyezhető elő, ezért kérjük, a megadott időpont előtt legalább 10 perccel érkezzen meg Rendelőintézetbe, hogy a biztonságos pre-triage megtörténjen. Amennyiben az előzetesen megbeszélt időpont nem érkezik meg, nem tudják ellátni és újabb időpont egyeztetése válik szükségessé.

A Rendelőintézet telephelyein előzetes időpont nélkül továbbra is csak az akut eseteket látják el.

A Rendelőintézetbe való belépés csak arcmaszk viseletével történhet, ezt követően kötelező a kézfertőtlenítés. Munkatársaik ezután ellenőrzik a testhőmérsékletet és kikérdezik a beteget.

A szakrendelés előtti várakozás során kötelező megtartani mindenkitől a legalább 2 méteres távolságot.

A kontaktusszám minimalizálása érdekében kérjük Önöket, hogy lehetőség szerint egyedül érkezzenek a Rendelőintézetbe, csak elkerülhetetlen esetben kérjék kísérő segítségét. A belépési szabályok a kísérőkre is vonatkoznak.

Felhívjuk figyelmüket, hogy amennyiben lázas állapotot és/vagy légúti tüneteket észlelnek magukon, először minden esetben a háziorvost keressék telefonon, ő tud felvilágosítást és eligazítást adni.

További információk a Rendelőintézet honlapján találhatóak.

Együttműködésüket köszönjük, jó egészséget kívánunk!