Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Védik az iskolába érkező gyermekeink biztonságát

2020. augusztus 31., 17:50

Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete évek óta kiemelt feladatának tekinti a gyermekek biztonságos közlekedésének segítését. A szeptemberi iskolakezdéshez kapcsolódó rendészeti feladatok ellátása érdekében ezért egyeztetést folytattak a rendőrséggel és a polgárőrséggel arról, hogy melyik szervezet melyik iskola ellenőrzését vállalja el.

A közterület-felügyelet munkatársai a tanév elejétől kezdve folyamatosan jelen lesznek a forgalmasabb utak mellett elhelyezkedő tanintézmények közelében, hogy a reggeli órákban segítsék az iskolába érkező gyermekek biztonságos közlekedését.

A rendőrség munkatársai az Első Óbudai és a Fodros iskola környékét biztosítják – a korábbi évekhez hasonlóan – szeptember 30-ig a reggeli és délutáni órákban. Ezt követően a közterület-felügyelet veszi át a Fodros Általános Iskola ellenőrzését.

Az Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolánál a polgárőrség vállalja reggel 7 órától fél 9-ig a felügyeletet. Autós, motoros és gyalogos járőrökkel felváltva lesznek jelen. Esetenként délután 3 és 5 óra között is a helyszínen tudnak lenni.

Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete a Templom utcai gyalogátkelőnél, a Csillaghegyi Általános Iskolánál, a Nád utcánál és az Árpád Gimnázium környékén lesz jelen. Létszám fügvényében a Pünkösdfürdő utca és Királyok útja kereszteződését is biztosítani tudják. Valamennyi helyszínen a tanév során végig kint lesznek a reggeli órákban.

Kérjük az Aquincum iskolába járó gyerek szüleit, hogy az iskola mögötti zöld területen ne parkoljanak, mert az szabálytalan, és a közterület-felügyelők bírságolni fognak. Emellett az iskola melletti egyirányú utcába se hajtsanak be a forgalommal szemben!