Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Véget ért az Egészségkörút szűrőprogram

2015. november 27., 14:05

Sikerrel zárult a Szent Margit Rendelőintézet által szervezett Egészségkörút Óbudán szűrőprogram, amelynek díjátadóját az Esernyős, Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pontban tartották.

20151127_egészségkörút díjátadó esernyős AI_DSC_8942„A megelőzés sokkal hatékonyabb, mint a gyógyítás” – kezdte beszédét Bús Balázs polgármester, hozzátéve, hogy az Egészségkörút Óbudán többek között épp ezért jött létre, hogy ingyenes lehetőséget biztosítson Óbuda lakosságának egészségük megőrzésére. A sorozat idei állomásain több mint kétezren vettek részt a szűréseken. A megjelentek 20 százalékukat kellett visszahívni további kivizsgálásra, ami a szűrések fontosságát és hatékonyságát támasztja alá. Az önkormányzat számos eszközzel, támogatja a betegségmegelőzést, idén már 21 fitneszparkban lehet ingyen, szabadtéren sportolni. Jövőre újabb négy sportpark épül majd, melyeknek helyszínéről az kerületiek szavaztak. Bús Balázs biztosította a megjelenteket, hogy az Egészségkörút Óbudán szűrőprogram sorozat is folytatódik a következő évben.

20151127_egészségkörút díjátadó esernyős AI_DSC_8927Barabás Éva, az Egészségkörút háziasszonya, az RTL Klub műsorvezetője szintén az egészséges életmód fontosságára hívta fel a megjelentek figyelmét. „Azt mondják, az egészséges embernek sok kívánsága van, a betegnek viszont csak egy, hogy egészséges lehessen” – mondta, hozzátéve, hogy mennyire örül, hogy a kerületben őt, mint „Óbuda háziasszonyát” ismerik, nem pedig egy országos tévécsatorna műsorvezetőjét.

A legutóbbi egészségnapon sorsoltak azok közül, akik legalább három rendezvényen, összesen kilenc szűrésen vettek részt. A nyertesek többek között kerékpárnak, wellness hétvégének, masszázs utalványoknak és múzeumi belépőknek örülhetnek, a díjakat a polgármester, az Szent Margit Rendelőintézet igazgatói és a támogatók adták át.

20151127_egészségkörút díjátadó esernyős AI_DSC_8977