Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Véget értek a napközis táborok

2015. augusztus 21., 14:00

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata már hagyományosan két helyszínen tart fenn nyári napközis tábort a kerületi iskolás gyerekek számára.

A belső-óbudai iskolák tanulói a Laborc utcai Óbudai Szabadidőparkban, a békásmegyeri és csillaghegyi tanintézetek diákjai a Kiserdei Nyári Napközis Tábor helyszínén 7 héten keresztül tölthették el tartalmasan a nyári szünidőt, ahol 8-16 óráig szervezett tematikus programokkal vártuk a gyerekeket. A tábori részvételt minden óbudai gyermeknek ingyenesen biztosítottuk, hetente 200-300 gyerek töltötte a táborokban a vakációját.Kiserdei tábor

Mindkét helyszín, így a Laborc utcai Napközis tábor és a Kiserdei Nyári Napközis tábor remek lehetőséget kínál a szabadidő hasznos eltöltésére. Egyre nagyobb sikerrel szerepelnek a sportprogramok, amely a pünkösdfürdői helyszínen a Duna közelsége miatt a vizes sportokon való részvétel lehetőségével is gazdagodnak, úgymint kajak-kenu, sárkányhajózás, evezés. Köszönhetően a BKV Sport Centrum, Külker Evezős Klub, Római Fürdőtelep Egyesület közreműködésének a gyerekek háromféle vízi sportágban is kipróbálhatták magukat.

Az Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálat együttműködésével a gyerekek hétről-hétre megismerkedhettek az egészséges táplálkozás és életmód alapjaival. A Budapesti Rendőr-főkapitányság szakembereinek közreműködésével elsajátíthatták a KRESZ és a kerékpáros közlekedés szabályait. A III. kerületi Rendőrkapitányság jóvoltából a helyes internethasználatról kaphattak a táborozók tanácsokat, az előadás során az ujjlenyomat vétel gyakorlati alkalmazását is kipróbálhatták. A gyerekek mindig nagy örömmel fogadják az állatokat, ezúttal az Ürömi Menhely – Duhajdombi Angyalkák Kutyakiképző Iskola jóvoltából láthattunk egy igazán izgalmas kutya-bemutatót, mindemellett a programon résztvevők teljes körű és hasznos információt kaphattak a felelős állattartásról. A Laborc utcai Csillagvizsgálóban az égi jelenségeket kémlelték és az univerzumról hallgattak előadást.