Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Végre teljesül a kaszásdűlőiek régi kérése: augusztus 3-án indul a fizetős parkolás

2020. június 19., 13:31

Tavaly év végén megállapodás született a kerületi és a Fővárosi Önkormányzat között, így elhárult az utolsó akadály a kaszásdűlői fizetős parkolás bevezetése előtt. A veszélyhelyzet vége után, augusztus 3-ától indulhat az új parkolási rend a területen, amit évekkel ezelőtt az ott lakók kezdeményeztek a megnövekedett forgalom és a beparkolók tömege miatt.

Több év késlekedés után decemberben a Fővárosi Önkormányzat és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata között végre megszületett az az együttműködési megállapodás, ami lehetővé teszi, hogy a parkolási és forgalmi szempontból túlterhelt környékre is kiterjedjen a fizetős várakozási övezet. A változtatást a lakók kezdeményezték még évekkel ezelőtt, mert a beparkoló, nem helyben lakó autósok miatt a környék forgalma többszörösére nőtt, így ellehetetlenült a helyiek parkolása. Az előkészített bevezetés a főváros korábbi vezetésének egyoldalú döntése miatt nem történt meg. Az új, 5-ös zóna augusztus 3-ától működik majd oly módon, hogy a helyben lakók és az itt dolgozó közalkalmazottak mentességei és kedvezményei – a kerület többi részével megegyező módon – érvényesülni fognak.

Az új 5. övezet az alábbi út- és utcaszakaszok által határolt terület:
Bogdáni út – Hévízi út – Vörösvári út – Bécsi út – Fehéregyházi út – Kunigunda útja – Rádl árok – Huszti út – Kazal utca – Szentendrei út, valamint a Szentendrei út – Reményi Ede utca – Jégtörő utca – Ángel Sanz Briz út – Reichl Kálmán utca – Gázgyár utca.

A nem ott lakók parkolása időkorlát nélküli 175 Ft/óra díjtétellel lesz lehetséges.

A Kaszásdűlőn lakók a parkolási engedély iránti kérelmeket elektronikusan, személyesen vagy postai úton 2020. június 15-től nyújthatják be. Az ehhez szükséges formanyomtatványok és információk elérhetőek a www.obudaiparkolas.hu oldalon és az Óbudai Parkolási Kft. ügyfélszolgálatán, amely a korábban már megszokott nyitvatartási rend szerint fogadja az ügyfeleket.