Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Vegyen részt Ön is az Óbudai-sziget jövőjének alakításában!

2021. március 4., 08:18

A Fővárosi Önkormányzat Budapest Zöldinfrastruktúra Fejlesztési és Fenntartási Akciótervében kiemelt helyet szán az egyedi természeti és történeti értékekkel bíró Óbudai-szigetnek. A készülő tanulmányok és szakértői elemzések mellett ezért most a szélesebb közvéleményt is bevonják a tervezésbe egy online kérdőív segítségével, hiszen különösen fontos a környékbeliek és az idelátogatók elképzeléseinek megismerése.

A kérdéssor nemcsak az általános vélemények kifejtésére ad lehetőséget, hanem már az előkészítés során felmerült konkrét témákat is a nyilvánosság elé tárja.

Többek között kitér a Sziget fesztivál jövőjére, a megközelíthetőségi lehetőségek fejlesztésére új gyalogos és kerékpáros hidak építésével, valamint a biodiverz zöldfelületek élővilágának megőrzésére és fejlesztési lehetőségeire.

A kérdőív emellett érinti a sziget délnyugati, állami tulajdonban lévő területének jövőbeni hasznosítási kérdéseit is.

A 2021. március 31-ig elérhető kérdőív ezeken a témákon kívül számos olyan kérdést tartalmaz, amely által a Fővárosi Önkormányzat jobban megismerheti a használati szokásokat és a sziget jövőjével kapcsolatos véleményeket:

  • Hogyan fejlesszék az Óbudai-szigeten a közparki funkciókat?
  • Milyen zavaró funkciók vannak jelenleg a területen?
  • Szükség lenne-e a jobb megközelítésre?
  • Össze kell-e hangolni a természetvédelmi funkciókat a Sziget fesztivállal?

Köszönjük minden kitöltőnek, hogy időt szán az Óbudai-sziget jövőjének közös fejlesztésére.