Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Vegyszermentes, forró habos gyomirtás a Fő téren és környékén

2021. augusztus 31., 12:13

Környezetbarát, vegyszermentes gyomkezelést és fertőtlenítést végzett az FKF a harmadik kerületi Hajógyár utcában. A próbamunka sikeres volt, a jövő héten további területeken folytatódik a gyomirtás.

Környezetbarát, garantáltan vegyszermentes gyomkezelést végeztek kerületünkben, a Hajógyár utcában a Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság (FKF) munkatársai. A technológia a gyomirtás mellett fertőtlenítő hatású is.

A módszer lénye, hogy leforrázza a gyomnövényeket. A forró víz lehűlését pedig hozzáadott aktív hab – mintegy hőszigetelő réteget képezve – lassítja, ezzel is csökkentve a vízfelhasználást.

Az eljárás a gyomirtás mellett fertőtlenítő hatású is, mivel sterilizálja a növényen még ott lévő és az elhullajtott magvakat. Így a módszer segítségével a gyomok visszatérését is megakadályozhatják.

A sikeres tesztmunkákat követően folytatódik a vegyszermentes gyomirtás kerületünkben. A jövő héten nagyobb területen, a Fő téren és környékén végez az FKF gyomkezelést.