Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Vendéglátósok, figyelem! Október 31-ig ellenőrzi a hatóság, hogy a bejelentési kötelezettségüknek eleget tettek-e

2021. szeptember 9., 13:52

Szeretnénk felhívni Budapest III. kerületében minden vendéglátó egységet üzemeltető vállalkozó figyelmét arra, hogy ellenőrizzék, bejelentették-e a kereskedelmi hatóság felé az általuk üzemeltetett egység üzlettípusát. Azért is nagyon fontos, hogy ezt megtegyék, mert a bejelentési kötelezettség elmulasztása bezáratással járhat.

A bejelentési kötelezettséget a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet szabályozza.

Mindazon kereskedőknek, akiknek az igazolásában (engedélyében) szerepel a „vendéglátó” kifejezés, 2021. március 31-ig jogszabályi kötelezettsége volt a vendéglátóegység üzlettípusának bejelentése.

A rendelet 2021. augusztus 18-i módosítása szerint a kereskedelmi hatóság a bejelentési kötelezettség megtörténtét 2021. október 31-ig köteles ellenőrizni.

Ha az ellenőrzés során megállapítják, hogy a vendéglátó üzlettípusának bejelentése elmaradt, a hatóság a vendéglátó üzletet azonnali hatállyal – a vendéglátó üzlettípusának bejelentésig – bezáratja.

 

A bejelentéssel kapcsolatban további információt, a bejelentéshez szükséges nyomtatványt a

https://obuda.hu/blog/igazgatas/vendeglato-uzlettipusanak-bejelentese/

oldalon találják.

 

Kérjük a tisztelt üzemeltetőket, hogy a jogszabályi kötelezettségüknek mielőbb szíveskedjenek eleget tenni! Köszönjük.