Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Vidám Délután az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központban

2019. július 2., 08:15

A már hagyományosnak számító Vidám Délután című rendezvény az intézmény ellátottjainak és családjaiknak ad minden évben nyár elején egy élményekkel teli, tartalmas délutáni összejövetelre lehetőséget. Az idei alkalom különlegessége volt, hogy egyben egy nagyszabású projekt – a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. által kiírt, a megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci integrációját elősegítő pályázat – zárórendezvénye is volt.

Az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ minden alkalommal más-más témakört felölelve állítja össze a Vidám Délután játékos vetélkedőit, a résztvevők képességeinek figyelembevételével. Ebben az évben elsősorban a projekt kapcsán elkészített termékekből – cicás ügyességi játék, cipőfűzős játék, színdominó, formakirakó, halacskás játék – alakították ki az állomások feladatait, így azok is kipróbálhatták képességeiket az eszközök által, akik közvetlenül nem vettek részt a projekt folyamatában.

Az ellátottak és hozzátartozóik több csapatot alkotva járták végig az állomásokat, ahol összemérhették a tudásukat. A játék végén természetesen mindenki győztes lett, hiszen a részvétel, a jókedv és az együttlét öröme az, ami igazán fontos. A rendezvényen továbbá a játékok tesztelésében segédkező óvodás és iskolás gyermekek is részt vettek az Óbudai Almáskert Óvodából és a Szellő EGYMI-ből.

A délután folyamán bemutatásra került a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. által kiírt, a „Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci integrációját elősegítő programok támogatása” – FOGLALKOZTATÁS 2018 című pályázat, „B” Komponens elnevezésű projektjének végrehajtását összefoglaló kiadvány. Emellett az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ ellátottjai által készített termékeket és az azokat népszerűsítő termékkatalógust is megtekinthették a vendégek.

Az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ háláját fejezte ki támogatóinak, partnereinek, többek között a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. és az EMMI felé, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának, az intézmény fenntartójának és a kerületi oktatási-, nevelési intézményeknek egyaránt, akik a projekt megvalósítását lehetővé tették, illetve véleményükkel segítették. Továbbá köszönet illeti a Kolosy téri sütödét a sok finom péksüteményért, amellyel támogatták az eseményt. Az intézmény a játék után, a rendezvény végén minden megjelent vendéget szeretettel várta egy igazi magyaros gulyáspartira.

Az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ termékkatalógusa ITT érhető el.