Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Videós összefoglaló a Pünkösdfürdő Park átadásáról – Héthektárnyi gyönyörű pihenőpark

2022. március 23., 13:19

Március 22-én, a víz világnapján átadtuk a Pünkösdfürdő Parkot, Budapest legújabb, hatalmas parkját. Kérjük, tekintsék meg videós összeállításunkat az eseményről.

Budapest újabb 7 hektárnyi pihenőparkkal lett gazdagabb. A Pünkösdfürdő Park a Fővárosi Önkormányzat saját beruházása a BKM – Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. FŐKERT divíziójának tervezésében és lebonyolításában. A Radó Dezső Terv részeként valósult meg, és összesen 685 fával, több ezer cserjével, évelővel gazdagítja a gyepes gátoldalt.

A park karakterének meghatározásakor szakítottak a hagyományos városi parkok támasztotta követelményekkel. A park egyediségét az adja, hogy egy városszéli park, ahová az emberek azért látogatnak el, hogy minél természetesebb közegben lehessenek, pihenhessenek. Ennek mentén tervezték meg a park szerkezetét, az elhelyezett funkciók kialakítását, a formavilágot, az anyaghasználatot és a növényalkalmazást, beépítve a környéken élők javaslatait, elképzeléseit.

A parkra jellemző természetesség az alkalmazott kortárs elemekkel izgalmas egységet alkot.

A Pünkösdfürdő Park technikailag felkészült arra, hogy látogatókat fogadjon, de igazán szép arcát – ahogy minden kertészeti munka esetében – itt is csak a tavaszi–nyári hónapok fogják megmutatni, “beállt” növényzetet pedig 1-2 év múlva láthatunk.

Fogadják szeretettel, vigyázzanak rá, és használják egészséggel!

Március 22-én, a víz világnapján átadtuk a Pünkösdfürdő Parkot, kérjük, tekintsék meg az esemény rövid, videós összefoglalását.