Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Viharkár-mentesítés, illegális hulladék összegyűjtése – a városüzemeltetés folyamatosan dolgozik kerületünkben

2020. augusztus 25., 10:54

Az elmúlt hetekben Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyeletének városüzemeltetési munkatársai 28 helyszínen nyújtottak segítséget a viharkárok felszámolásában. Emellett kaszáltak, parlagfűmentesítettek, és az illegálisan lerakott hulladékokat is összegyűjtötték.

A viharkár mentesítés során mintegy 60 köbméternyi leszakadt faágat daraboltak fel és szállítottak el, valamint a csapadékvíz-elvezetőket és a víznyelő rácsokat is megtisztították a hordaléktól.

 

Mintegy 110 köbméternyi illegálisan lerakott szemetet is elszállítottak, valamint megjavították a párakapukat a Rozgonyi Piroska utcában.

 

710 négyzetméternyi út- és járdaszakaszt újítottak fel és akadálymentesítettek, letakarították és a felújították az utcabútorokat, valamint felsöpörték a járdákat a Római téren, Kaszásdűlőn, a Flórián tér, Pacsirtamező utca és a Szőlő utca, Zápor utca környékén, valamint belső Óbudán, Békásmegyeren és a Pünkösdfürdő utcában.

 

Emellett folyik a parlagfű mentesítés, valamint Békásmegyer Duna felőli oldalán és belső Óbudán a kaszálás.

 

A Meggyfa utcai, a Hímző utcai, a Juhász Gyula utcai, a Miklós téri és a Kanóc utcai játszótéren a városüzemeltetés munkatársai takarítottak, valamint megjavították a játékeszközöket: a napvitorlákat, a homokozó szegélyeket, a hintákat, mászókákat, csúszdákat és a trambulint.

 

Kérjük, óvják, védjék kerületünk tisztaságát, szépségét!